Asgari ücret belli olmadan marketler zam yapmaya başladı! 306 üründe fahiş fiyat artışı...

Zincir marketlerde asgari ücrete henüz zam yapılmamasına rağmen ürünlere zam gelmeye başlandı. Vatandaşlar, dünkü fiyatla bugün aynı ürünü alamamanın şikayetiyle Ticaret Bakanlığı'na başvuruda bulundular. Sadece İstanbul'da 306 üründe fahiş fiyat artışı tespit edildi.

İstanbul'da hızla harekete geçen denetim ekipleri, etiket değişimlerini tespit etti. Yapılan 120 market incelemesinin sonuçları ise vatandaşları isyana sürükledi. Asgari ücrete henüz zam yapılmadan, 306 ürünün değerinden daha yüksek fiyatlarla satıldığı belirlendi.

Asgari ücret belli olmadan marketler zam yapmaya başladı! 306 üründe fahiş fiyat artışı... resim: 0

Temel gıda ürünlerine zam yapıldı

Kanal D haber, zincir marketleri ziyaret ederek bakanlığın denetimlerini yerinde inceledi. Birkaç gün önce 110 liraya satılan yumurtanın fiyatının 124 liraya yükseldiği tespit edildi. Sadece yumurta değil, bir litre sütün fiyatı da 39 lirayı aştı. Etiketinde 37,5 lira yazan kesme şekerin kasada 39 lira olarak belirlenmesi de dikkat çekti.

Tereyağı fiyatlarında da durum farklı değildi. Etiketler incelendiğinde, tereyağının 5 gün önce, sucuk ve yumurtanın 2 gün önce, kaşar peynir ve ayrının ise dün zamlandığı ortaya çıktı.

Yorumlar
Kalan Karakter 800