Asgari ücret belirlemesinde son durum ne? Asgari ücret ne kadar olacak?

Ocak ayının yaklaşmasıyla birlikte gözler yeni asgari ücret zammına çevrildi. 'Asgari ücret 2024 yılında ne kadar olacak?' sorusu, birçok kişi tarafından merakla bekleniyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, yeni yılda geçerli olacak asgari ücreti için ilk toplantısını 1 Aralık'ta gerçekleştirecek.

Güncelleme:

Ocak ayının yaklaşmasıyla birlikte, işçilerin merakla beklediği konu olan yeni asgari ücret zammıyla ilgili gelişmeler hız kazanıyor. 2024 yılı için belirlenecek asgari ücret miktarı Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından belirlenecek. Komisyon, yeni yılda geçerli olacak asgari ücret için ilk toplantısını 1 Aralık'ta gerçekleştirecek. İşte merakla beklenen asgari ücret detayları...

Asgari ücret ne kadar olacak?

Milyonlarca çalışanın heyecanla beklediği asgari ücret zammı için görüşmeler resmen başlıyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, gelecek hafta gerçekleştireceği ilk toplantıyla bu önemli konuda adım atacak. Yeni yılda, çalışanların yüzünü güldürecek bir gelişme bekleniyor. Asgari ücretin 15 bin 962 ile 17 bin 103 lira arasında değişen rakamlarla yüzde 40-50 arasında bir artışla güncellenmesi gündemde.

Hazırlıklar başladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan liderliğinde Asgari Ücret Tespit Komisyonu, ilk toplantısını Bakanlık merkezinde gerçekleştirecek. Türk-İş, geleneksel olarak her yıl düzenlediği Başkanlar Kurulu toplantısı öncesinde asgari ücret stratejisini belirlemek üzere bir araya gelecek. Geçtiğimiz yıl "açlık sınırı kırmızı çizgimiz" diyerek önemli bir duruş sergileyen Türk-İş, bu yılki toplantıda özellikle gıda enflasyonunun göz önünde bulundurulmasını talep ediyor.

Enflasyona göre belirlenecek

Temmuz ayında yüzde 34 zamla net 11 bin 402 liraya çıkan asgari ücrette, memur maaş artışı esas alındığında yüzde 50 artışla net miktar 17 bin 103 liraya yükselecek. Komisyon toplantılarında, satın alma gücü paritesi göz önünde bulundurulduğundan enflasyon oranındaki artış asgari ücret zammını belirlemede önemli bir faktör olarak karşımıza çıkıyor. Merkez Bankası'nın yılsonu enflasyon tahminine göre altı aylık enflasyonun yüzde 38 civarında olması bekleniyor. Asgari ücrete, 6 aylık enflasyon oranına göre yapılan bir artışla net tutarın 15 bin 962 liraya çıkacağı öngörülüyor.

Yorumlar
Kalan Karakter 800