Asgari Ücret 2024 yılında rekor kıracak!

Asgari Ücret ile ilgili dikkat çeken açıklamalar yapılıyor. Buna göre Asgari Ücrette 2024 yılında rekor bir artış yaşanabilir.

Güncelleme:

Asgari Ücret ile ilgili dikkat çeken açıklamalar yapılıyor. Buna göre Asgari Ücrette 2024 yılında rekor bir artış yaşanabilir. Şimdiye kadar gelen oranlar ile birlikte enflasyon oranının %40 civarında gelecek olması da asgari ücrete en az bu kadar bir zam yapılacağı anlamına geliyor. Ancak refah payı ile birlikte 2024 yılında 1 sefer zam yapılacak olması insanların beklentisini daha bir üst safhaya çıkartıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan işçileri mağdur etmeme talimatı verdi ve onların yanında olduğunu hükümete bildirdi. Hükümette zam yapılmadan önce işçilerin mağdur olmaması konusunda ciddi çalışmalar yapıyor. Bu anlamda asgari ücrete de rekor bir zam gelebilir. Asgari ücret zammı ile birlikte işsizlik maaşı başta olmak üzere pek çok kalemde yeni düzenlemelerin yapılması bekleniyor.

Asgari ücret 2024 yılında rekor artış yaşayacak

Son olarak %34 zam ile 11.400 TL’ye yükseltilen asgari ücret yeni yılda 17.000 TL civarında olması bekleniyor. Bu rakamların özellikle enflasyon oranı ile doğru orantılı olması beklenirken arada ortalama 5 – 6 bin TL kadar bir artış olması bekleniyor. Bu da yapılan en büyük zam olarak dikkat çekiyor.

Yorumlar
Kalan Karakter 800