Antalya'da yetişen kakdam papatyaları ihracatta ve iç pazarda rekor gelire koşuyor!

Antalya'nın Aksu ilçesinde yaşayan emekli Mustafa Uysal ve Taylandlı eşi Thipphawan hobi olarak başladıkları Kakdam) cinsi papaya üretimini ticari bir faaliyete dönüştürerek büyük başarı elde etti.

Güncelleme:

Antalya'nın Aksu ilçesinde yaşayan emekli Mustafa Uysal ve Taylandlı eşi Thipphawan hobi olarak başladıkları Kakdam) cinsi papaya üretimini ticari bir faaliyete dönüştürerek büyük başarı elde etti. Sosyal medyada yoğun talep gören tropik meyveleri, Türkiye'nin dört bir yanına ihraç ediyorlar.

Antalya'da yetişen kakdam papatyaları ihracatta ve iç pazarda rekor gelire koşuyor! resim: 0

Emekli Mustafa Uysal ve eşi Thipphawan Uysal, Antalya'nın Aksu ilçesinde hobi olarak başladıkları Kakdam (Sri Siam) cinsi papaya üretimini büyüterek yıl boyunca meyve veren 185 ağaçlık bir işletmeye dönüştürdüler. Bu tropik meyveleri hem iç pazarda hem de ihracatta satışa sunarak büyük başarı elde ettiler.

Tayland'dan getirdikleri Kakdam cinsi papaya tohumlarıyla başlayan macera, Antalya'nın Aksu ilçesinde emekli Mustafa Uysal ve eşi Thipphawan'ın tutkusuyla hayat buldu. 230 metrekarelik bir alanda başlayan üretim, şimdi 185 ağaçlık bir bahçeye dönüştü. Meyve veren ağaçlarından elde ettikleri ürünleri iç pazarda ve ihracatta değerlendiren çift, papaya yetiştiriciliğinde başarılarını artırarak, diğer çiftçilere de ilham kaynağı oldu.

Antalya'nın Tropik Meyvesi Kakdam Papaya Sağlıklı ve Lezzetli İçeriğiyle Talep Patlaması Yaratıyor

Antalya'da yetişen Kakdam cinsi papaya, sağlıklı ve lezzetli içeriğiyle dikkat çekiyor. Emekli Mustafa Uysal ve eşi Thipphawan'ın özenle yetiştirdiği meyveler, 1-7 kilogram arasında değişen verimli ürünleriyle Türkiye'nin dört bir yanında ilgi görüyor. Uysal çifti, bu başarıyla sadece kendi hikayelerini değil Türk tarımına ve ekonomisine de katkı sağlıyor.

Etiketler Tarım Antalya
Yorumlar
Kalan Karakter 800