Amazon’dan ofiste 3 gün kuralı: Direnen çalışanlar işten çıkarılacak

Amerika'nın teknoloji ve perakende devi Amazon, pandemi sonrası yeni normalde ofis kültürünü yeniden tesis etme çabalarını yoğunlaştırıyor. Şirket, ofise dönüş konusunda direnen çalışanlarını işten çıkarmakla tehdit etti.

Güncelleme:

Şirket içinden sızan bilgilere göre Amazon, çalışanlarına haftada en az üç gün ofiste bulunma zorunluluğu getiriyor. Yeni karar göre, bu kurala uymayan çalışanlar için disiplin süreçleri işletilecek

Bu hafta başında şirket içi bir platform üzerinden yöneticilere dağıtılan yeni yönergeler, yöneticilere ofiste minimum bulunma şartını yerine getirmeyen çalışanlarla yüz yüze görüşmeler yapmalarını ve bu görüşmelerin takip eden süreçte e-posta yoluyla belgelenmesini istiyor. Yönergeler, çalışanların kurallara uymaması durumunda, iş akdinin feshine kadar gidebilecek disiplin adımlarının atılabileceğini vurguluyor.

Amazon'un bu radikal hamlesi, ofis ortamının işbirliği ve yüz yüze etkileşim için vazgeçilmez olduğu görüşünü yansıtıyor. Şirketin CEO'su Andy Jassy, daha önce yaptığı bir açıklamada, yüz yüze gerçekleşen iş birliği ve buluşmaların daha verimli olduğunu ve fikir alışverişini teşvik ettiğini belirtmişti.

Amazon yetkilileri, konuyla ilgili olarak basının sorularını yanıtsız bırakırken, çalışanlardan gelen tepkiler ve bu yeni uygulamanın iş dünyasındaki genel trendlere etkisi merak konusu olmaya devam ediyor. Pandemi döneminde evden çalışma modeline hızla geçiş yapmış olan teknoloji sektöründe, Amazon gibi devlerin atacağı adımlar, piyasanın genel işleyişi için belirleyici olacak.

Etiketler Amazon
Yorumlar
Kalan Karakter 800