Amazon Türkiye'deki ilk lojistik merkezini resmen açıyor

Amazon'un 100 milyon dolardan fazla yatırımla hayata geçirdiği Türkiye'deki ilk lojistik merkezinin resmi açılışı bugün gerçekleştiriyor.

Güncelleme:

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Amazon'un Tuzla'daki lojistik merkezinin resmi açılışı için siyaset ve bürokrasiden üst düzey isimlerin yanı sıra şirketin global yöneticilerinin katılımıyla tören düzenlenecek.

Amazon'un Türkiye'deki ilk lojistik merkezi olarak Eylül 2022'de faaliyete başlayan merkez, o tarihten bu yana yüzlerce yeni istihdam fırsatı yaratırken, Türkiye'deki KOBİ'lerin işlerini büyütmelerine ve artan müşteri talebinin karşılanmasına önemli katkılar sağlıyor.

Enerji israfı önleniyor

Türkiye'deki lojistik merkezinde sürdürülebilirliği de ön planda tutan Amazon'un 2040 yılına kadar sıfır karbon emisyon taahhüdünün bir parçası olarak binaların ısıtma ve sıcak su ihtiyacını yüzde 100 elektrik enerjisiyle karşılama politikasını sürdürüyor. Bu şekilde doğal gaz gibi doğaya zarar veren fosil yakıt kullanımının önüne geçilmesi hedefleniyor. Binalardaki tüm ısıtma, havalandırma ve soğutma sistemleri, bina yönetim sistemleri tarafından kolaylıkla kontrol edilirken, enerji israfı önleniyor ve çalışanlar için sağlıklı bir çalışma ortamı yaratılıyor.

Şirket, istihdama ve KOBİ'lere olan desteklerinin yanı sıra Türkiye'deki toplumsal yatırımlarını da sürdürüyor.

Amazon Türkiye merkezi nerede açılacak? 

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Amazon'un Tuzla'daki lojistik merkezinin resmi açılışı için siyaset ve bürokrasiden üst düzey isimlerin yanı sıra şirketin global yöneticileri de katılacak. 

Etiketler E-ticaret Amazon
Yorumlar
Kalan Karakter 800