Almanya'ya en fazla iltica başvurusunda bulunan ülkeler belli oldu! Türkiye kaçıncı sırada?

Almanya Federal Göç ve Mülteciler Dairesi (BAMF), 2023'te Almanya'ya en fazla sığınma başvurusu yapan ülkeleri açıkladı. Peki, Türkiye listede var mı? Kaçıncı sırada?

Güncelleme:

Almanya Federal Göç ve Mülteciler Dairesi (BAMF), 2023'te Almanya'ya en fazla sığınma başvurusu yapan ülkeleri açıkladı. BAMF'nin verilerine göre, geçen yıl ülkede toplam 351,915 kişi sığınma talebinde bulundu. Bir önceki yıl bu rakam 244,132 kişi olarak kaydedilmişti.

Türkiye kaçıncı sırada?

BAMF'nin açıklamasına göre, geçen yıl yapılan toplam başvuruların 22,603'ü, Almanya'da doğan bir yaşın altındaki çocukları içermekteydi. Sığınma başvurularında en yüksek sayıya sahip olan ülke 104,561 başvuru ile Suriye vatandaşları oldu. Türk vatandaşları 62,624 başvuru ile ikinci sıradayken, üçüncü sırayı 53,582 başvuru ile Afganlar aldı.

Almanya'nın göç konusu, siyasette önemli bir sorun olarak öne çıkarken, aşırı sağcı partiler muhalefette Başbakan Olaf Scholz'un liderliğindeki koalisyon hükümetini, etkili önlemler almamakla suçlanıyor. Scholz ve 16 eyalet yöneticisi, geçen yılın sonlarında ülkeye yüksek sayıda göçmenin gelmesini engellemek amacıyla yeni ve daha sıkı önlemler konusunda anlaşmıştı. Bu önlemler arasında iltica prosedürlerinin hızlandırılması, sığınmacılara yönelik yardımların kısıtlanması ve AB'den daha fazla mali yardım alınması bulunuyor. 

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ardından Almanya'ya gelenlerin sayısı 1 milyonu aşmıştı. Almanya, 2015-2016 yılları arasında ise Suriye, Irak ve Afganistan'daki çatışmalardan kaçan 1 milyonun üzerinde göçmene kapılarını açmıştı.

İltica nedir?

İltica, bireyin kendi ülkesindeki zulmü veya korkuyu gerekçe göstererek, başka bir ülkeye sığınma talebinde bulunmasıdır. Bu süreç, kişinin siyasi, dini, etnik veya diğer belirli sebeplerle kendi ülkesinde güvende olmadığını düşünmesi durumunda ortaya çıkar.

Etiketler Almanya
Yorumlar
Kalan Karakter 800