Alışverişte kuruş bırakmayın!

Alışverişte çoğu mağaza müşterilerin dikkat çekmek için fiyat etiketlerinde 1 ya da 10 kuruş şeklinde indirim yapıyor. Tüketici dernekleri, “Kuruşları mutlaka alın” uyarısında bulundu.

Çarşı, mağaza ürünlerinin etiketlerinde insanların dikkatini çekmek için ‘19.99 lira’, ‘49.90 lira’ gibi fiyatlandırma sık sık kullanılıyor. Alışveriş sonrası kasada genellikle 1, 5 ya da 10 kuruş, bozuk para olmadığı gerekçesiyle tüketiciye ödenmiyor.

Müşteri de zaman zaman ‘ne olacak 1 kuruştan’ düşüncesiyle bu durumu çok önemsemiyor. Ancak ekonomiye büyük zarar.

 Paranın üzeri verilemeyecek şekilde küsuratlı fiyatlandırmanın tüketiciyi yanıltmasının yanı sıra kanun ihlali olduğunu da belirten Tüketiciler Birliği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz, “Tüketici 1, 5 ya da 10 kuruş para üstü ödemeyen firmalara yönelik maddi ve manevi tazminat davası açabilir. Bu firmalar 10 bin liraya varan tazminatlar ödemek zorunda kalabilir” dedi.

‘Google gazetecilere ücret ödemeli’Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Süleyman İrvan, Google arama motorunun, içeriğini paylaştığı gazeteciye telif ödemesi gerektiğini söyledi.

 

Etiketler Haber etiket mağaza
Yorumlar
Kalan Karakter 800