ABD'li ünlü yatırımcı Buffet, 5.5 milyon hisse satarak HP'ye yaptığı yatırımı azalttı

Yatırımcıların hamlelerini yakından takip ettiği ABD’li milyarder Warren Buffet’ın şirketi, geçen yıl kurduğu hisseyi azaltmak için 5.5 milyon HP hissesini sattı.

Milyarder yatırımcı Warren Buffett'ın şirketi Berkshire Hathaway bilgisayar, yazıcı ve ilgili ürünler üreten HP şirketindeki 5.5 milyon hissesini satarak yüzde 4,55 azalttı.

Satışla ilgili şirketten yapılan açıklamada ‘’Buffett, anlaşılabilir iş modelleri, olumlu uzun vadeli beklentiler ve cazip fiyatlarla şirketlere odaklanan uzun vadeli bir değer yatırımı yaklaşımını benimsiyor’’ ifadeleri yer aldı.

Bu satışlardan sonra Berkshire hâlâ 115 milyondan fazla HP hissesini elinde tutuyor. Ancak Buffett'ın sadece pozisyonunu mu düşürdü yoksa hisse senedini kötü mü kullandı bunu zaman gösterecek.

HP yatırımı , Buffett'ın piyasada bol miktarda fırsat bulduğu geçen yılın başında 51 milyar dolarlık bir satın alma çılgınlığının parçasıydı . HP, daha geleneksel petrol üretim endüstrisinde Occidental Petroleum ve Chevron'daki büyük hisselerin yanı sıra en büyük yatırımlardan biriydi.

GuruFocus verilerine göre Buffett, yatırım yapmaya başladığı 2022 yılının ilk çeyreğinden bu yana yaklaşık yüzde 23,20 oranında zarar etti.

Huawei ve Xiaomi’den tarihe geçen imza! Çapraz patent anlaşması ile…Huawei ve Xiaomi’den tarihe geçen imza! Çapraz patent anlaşması ile…Çin'in en büyük teknoloji şirketleri arasındaki sorun sonunda çözüldü. Daha önce patent konusunda anlaşamayan şirketler nihayet sorunu kendi aralarında çözdü. Huawei ve Xiaomi arasında 5G ve diğer iletişim teknolojilerini de içine alan bir lisans anlaşması yapıldı.

 

 

Etiketler Warren Buffett Hisse
Yorumlar
Kalan Karakter 800