Huawei ve Xiaomi’den tarihe geçen imza! Çapraz patent anlaşması ile…

Çin'in en büyük teknoloji şirketleri arasındaki sorun sonunda çözüldü. Daha önce patent konusunda anlaşamayan şirketler nihayet sorunu kendi aralarında çözdü. Huawei ve Xiaomi arasında 5G ve diğer iletişim teknolojilerini de içine alan bir lisans anlaşması yapıldı.

Güncelleme:

Huawei ve Xiaomi beklenen anlaşmayı sonunda imzaladı. Daha önce davalık dahi olan şirketler bu sefer birbirlerinin teknolojilerini kullanma konusunda mutabık kaldı. Üstelik bu sefer ki anlaşma 5G teknolojisini de içerisine alıyor. İki şirketin bu anlaşmazlığı çözmesi ise kullanıcıları bir hayli sevindirdi.

Huawei’den açıklama geldi

Huawei'nin fikri mülkiyet departmanı başkanı Alan Fan tarafından yapılan açıklamada “Xiaomi ile bu lisans anlaşmasını yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu lisans anlaşması bir kez daha sektörün Huawei'nin iletişim standartlarına yaptığı katkıları kabul ettiğini yansıtıyor ve geleceğin mobil iletişim teknolojilerini araştırmaya yönelik yatırımlarımızı artırmamıza yardımcı olacak” dedi.

Huawei ve Xiaomi’den tarihe geçen imza! Çapraz patent anlaşması ile… resim: 0

Daha öncesinde 2 şirket birbirlerine karşı dava açmıştı. Huawei’nin iddialarına göre Xiaomi kendilerine ait olan 4 tane patenti ihlal etti. Bu davanın ardından ise iki tarafın da müzakere için masaya oturdukları açıklanmıştı. İşte bu anlaşma da o masadan çıkan olumlu bir sonuç olarak kullanıcıları mutlu etti.

Etiketler Xiaomi Teknoloji
Yorumlar
Kalan Karakter 800