ABD'li dev bankadan Dolar/TL tahmini: 'Gerileyecek'

ABD'li banka Wells Fargo, Türk Lirası'nın değer kazanma eğiliminde olacağı öngörüsünde bulunarak, Dolar/TL'nin 2024'ün ikinci çeyreğinden itibaren gerileyeceği konusunda bir analiz yayınladı.

ABD'nin önde gelen finans kuruluşlarından Wells Fargo, "Uluslararası Ekonomik Görünüm: Ocak 2024" raporunu yayınladı ve döviz kurlarıyla ilgili detaylı analizlere yer verdi. Rapora göre, dolar/TL'nin gerileyeceği öngörüsü dikkat çekiyor.

Bankanın raporuna göre, dolar/TL'nin 2024'ün ikinci çeyreğinden itibaren düşüşe geçmesi bekleniyor. Rapor, dolar/TL'nin 2024 yılının ilk çeyreğinde 31 seviyelerine yükseleceğini öngörürken, yılın ikinci çeyreğinde ise 30,50 seviyelerine gerileyeceği tahmin ediliyor.

Dolar/TL gerileyecek

Dolar/TL'deki düşüş eğiliminin devam edeceğine işaret eden raporda, kurun son çeyrekte 29,50'ye kadar gerileyeceği ifade ediliyor. Analizde, 2025'in ikinci çeyreğinde ise dolar/TL'nin 28,50 seviyelerini görmesi öngörülüyor.

Raporda ayrıca, 2024 yılında doların değer kaybetmeye devam edeceği vurgulanırken, ABD ekonomisinin yavaşlaması ve Federal Rezerv'in ikinci çeyrekten itibaren faiz indirimine gitmesinin dolar üzerindeki baskıyı artırabileceği belirtiliyor. Yumuşak iniş senaryosunda ise enflasyondaki ilerleme ve düşük getirilerin finansal piyasa duyarlılığını destekleyebileceği ifade ediliyor.
 
 
 
 

Etiketler Dolar ABD
Yorumlar
Kalan Karakter 800