AB'den Hidrojen Bankası: Yenilenebilir hidrojen üretimine 800 milyon avroluk destek

Avrupa Birliği'nin (AB) Hidrojen Bankası, yenilenebilir hidrojen üretimini desteklemek amacıyla gerçekleştirdiği 800 milyon avroluk ilk ihalesine başladı.

AB Komisyonu tarafından yapılan açıklamada, Avrupa Hidrojen Bankası'nın faaliyetlerine ilişkin, AB'nin emisyon ticareti gelirlerinden elde edilen 800 milyon avronun, yenilenebilir hidrojen üreticilerini desteklemek için kullanılacağı belirtildi.

Yenilenebilir hidrojen üreticilerinin, kilogram başına sabit prim almak üzere teklif sunabileceği vurgulanan açıklamada, bu primin üretim maliyeti ile tüketicilerin ödemeye hazır olduğu fiyat arasındaki farkı kapatmayı amaçladığı ifade edildi.

Hidrojen Bankası'nın amacı ne?

Açıklamada, Hidrojen Bankası'nın amacının, yenilenebilir hidrojen için bir pazar oluşturmak, üretim kapasitesine yönelik yatırımları teşvik etmek ve üretimi artırmak olduğu vurgulanarak, yenilenebilir hidrojenin özellikle ağır sanayi ve ulaşımda önemli bir rol oynayacağı belirtildi.

AB'nin 2030 yılına kadar üye ülkelerde 10 milyon ton hidrojen üretmeyi hedeflediği hatırlatılan açıklamada, ihale sürecinde alınan tekliflerin en düşükten en yüksek fiyata doğru sıralanacağı ve ihale bütçesi bitene kadar destekleneceği bilgisi paylaşıldı.

Açıklamada, tekliflerin 8 Şubat 2024 tarihine kadar alınacağı, seçilen projelerin 10 yıl boyunca hidrojen satışlarından elde edecekleri gelirlere ek olarak sübvanse edileceği ifade edildi.

Etiketler Avrupa Birliği
Yorumlar
Kalan Karakter 800