500 milyon sipariş: Kasım ayında e-ticaret rekoru kırıldı

Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) Başkanı Hakan Çevikoğlu, kasım ayında gerçekleşen tüm zamanların en yüksek satış rekorunu duyurarak, geçen ayın işlem hacminin 300 milyar lirayı aştığını ve 500 milyon siparişe ulaşıldığını ifade etti.

Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) Başkanı Hakan Çevikoğlu, kasım ayındaki indirim kampanyalarının genellikle belirli haftalara odaklandığını ve bir ay sürdüğünü belirtti. Çevikoğlu, tüketicilerin bu kampanyalara alıştığını ve taleplerini bu takvime göre planladığını söyledi. Kasım ayında yapılan kampanyalarda tüm zamanların rekorunun kırıldığını ifade eden Çevikoğlu, e-ticaretin hem işlem sayısı hem de ticaret hacmi açısından rekorlarla dolu bir ay geçirdiğini belirtti.

4 kat büyüme

Çevikoğlu, özellikle Bekarlar Günü, Alışveriş Cuması, Öğretmenler Günü, Siber Pazartesi ve okulların bir hafta ara tatiline girmesi gibi faktörlerin e-ticaretin yoğunluğunu artırdığını dile getirdi. Kasım ayında tüm zamanların rekoru kırıldığına vurgu yapan Çevikoğlu, e-ticarette işlem hacminin bir önceki aya göre 2 kata yakın arttığını ve geçen yılın kasım ayına kıyasla 4 katı aşan bir büyüme yaşandığını ifade etti.

Ayrıca, Türkiye'de e-ticaret sektör büyüklüğünün 2023'te 1,8 trilyon liralık hacme ulaşmasının beklendiğini söyleyen Çevikoğlu, kasımda yakalanan ivmenin bu hedefin rahatlıkla yakalanabileceğini gösterdiğini belirtti. E-ticaret sektörünün gelecek dönemde e-ihracatla büyüyeceğine dikkat çeken Çevikoğlu, tüm platform ve satıcıların e-ihracata hazır konuma gelmesi gerektiğini vurguladı.

Çevikoğlu, aralık ayının da yine indirim kampanyaları ile dolu geçeceğini belirterek, "Yılın Son Pazarı Türkiye’nin Pazarı kampanyası çerçevesinde, 25-31 Aralık'ı 'İndirim Haftası' olarak ilan ediyoruz. Söz konusu kampanya kapsamında KOBİ ve ulusal markalarımız hem 2023'ten kalan tüm stoklarını eritecek hem de 2024'e yeni bir başlangıç yapacaklar. 'Stoklarınızı birlikte bitirelim' anlayışıyla düzenlenen kampanyada, vatandaşlarımız elektronikten ev ürünlerine, mutfak gereçlerinden moda ürünlerine kadar farklı ihtiyaç ve tarza hitap eden milyonlarca ürünü indirimli fiyatlardan alabilecek." şeklinde değerlendirmede bulundu.
 
 
 

Etiketler E-ticaret
Yorumlar
Kalan Karakter 800