5 yılda 13 bin market açılacak!

Zamlarla tartışma konusu olan discount marketlerin sayısının önümüzdeki dönemde daha da artacağını duyuran Türkiye Perakendeciler Federasyonu Başkanı Ömer Düzgün, "5 yıl içinde 13 bin market açılışı bekleniyor” dedi.

Gıda perakende sektöründeki gelişmeleri değerlendiren Türkiye Perakendeciler Federasyonu Başkanı Ömer Düzgün, Discount marketlerin gıdadaki payı yüzde 81'e ulaşmasının öngörüldüğünü, yerel zincirler ve esnafın artık rekabet gücünü kaybettiğini söyledi.

 Perakende Yasası'nın ivedilikle ele alınması için çağrıda bulunan Düzgün 10 yılda market açılışlarının yüzde 395 artış göstererek 42 bini aştığına dikkat çekti.

MAĞAZA ENFLASYONU

Düzgün, market rakamlarını da şöyle açıkladı: "128 bin bakkal, 5 bin 600 akaryakıt istasyonundaki marketler, 27 bin büfe ve diğer noktaları eklediğimizde müthiş bir mağaza enflasyonu ile karşı karşıyayız. Türkiye'de 400-500 kişiye bir market düşerken Avrupa'da bu rakam 3 bin - 3 bin 500 olarak öne çıkıyor. Önümüzdeki 5 yıl içinde 13 binin üzerinde yeni market açılması bekleniyor.

Bugün gıda perakendesindeki sektör payı yüzde 79 olan discount marketlerin payının yüzde 81'e ulaşması öngörülüyor. Bu gidişata Perakende Yasası ile ivedi olarak dur demeliyiz. Bizler tek bir mağazamızda 3-5 değil, 20-25 hemşerimize istihdam sağlıyoruz. Toplam 5 bin mağazamızda istihdam sayımız 100 bini aştı.

Mağaza açılışlarının bu şekilde devam etmesi demek, önümüzdeki süreçte alt alta, yan yana, üst üste market açılışları devam edecek demek. Bu durum, gidişat, sadece gıda perakendesindeki işletmecilere değil, üreticiye de tüketiciye de zarar verecek. Biz zincirin son halkasıyız. Üreticiden altığımız ürünü vatandaşımızla buluşturuyoruz. Bizden kaynaklı olmayan fiyat artışları konusunda son 2 yıldır hiç olmadığı kadar müşterilerimizle karşı karşıya kaldık."

Başarılı kadınların 9 ortak özelliğiBaşarılı kadınların 9 ortak özelliğiYaptığı her işte başarılı olan insanların bazı ortak özellikleri var. Bunların hepsi de onların başarıya ulaşmalarında önemli rol oynayan özellikler. İşte başarılı olan kadınların 9 ortak özelliği…

 

 

Etiketler market mağaza
Yorumlar
Kalan Karakter 800