3,2 milyar TL'lik yaşlı ve engelli aylıkları hesaplara yatırıldı! Zamlı maaşlar ne zaman yatırılacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, ocak ayına ilişkin toplam 3,2 milyar TL tutarındaki yaşlı aylığı ve engelli aylıklarını hesaplara yatırdıklarını duyurdu.

Güncelleme:

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Ocak ayına ait toplam 3,2 milyar TL tutarındaki yaşlı aylığı ve engelli aylıklarının hesaplarına aktarıldığını duyurdu. Bakan Göktaş, bu kapsamda yaklaşık 1,8 milyar TL tutarındaki yaşlı aylığı ile yaklaşık 1,4 milyar TL tutarındaki engelli aylığının hak sahiplerinin hesaplarına yatırıldığını belirtti.

Engelli ve yaşlı vatandaşlara yönelik kapsamlı ve düzenli sosyal yardım programlarını hayata geçirdiklerini ifade eden Bakan Göktaş, “Engelli ve yaşlı vatandaşların toplumsal hayata tam ve etkin katılımları ile bağımsız bir şekilde yaşayabilmeleri için eğitimden sağlığa, ekonomiden sosyal hayata kadar her alanda destek sağlıyoruz. Bu doğrultuda Ocak ayına ilişkin toplam 3,2 milyar TL tutarındaki yaşlı aylığı ve engelli aylıklarını hesaplara aktardık” dedi.

Zamlı yaşlı ve emekli aylıkları ne zaman yatırılacak? 

Bakan Göktaş ayrıca, ocak ayındaki memur maaş katsayısındaki güncelleme sonrasında yaşlı ve engelli aylıklarında artış olacağını belirtti. “Vatandaşlarımızın herhangi bir hak kaybı yaşamaması için ocak ayı farklarını, şubat ayı dönem ödemesiyle birlikte hesaplara yatıracağız” şeklinde konuştu.

Etiketler Zam engelli Maaş yaşlı
Yorumlar
Kalan Karakter 800