3 ayda satılan fındık adeta rekor kırdı! Tarımsal üretimde yeni dönem!

Ticaret borsalarında bu yıl Ağustos ve Ekim dönemlerinde satılan fındık adeta rekor kırdı.

Güncelleme:

Ticaret borsalarında bu yıl Ağustos ve Ekim dönemlerinde satılan fındık adeta rekor kırdı. Buna göre yapılan araştırmalara göre çiftçi 3 ay içerisinde tam 137 bin ton fındık satmayı başardı. Söz konusu ticaret borsalarının sayısının 21 olduğu ve toplam verinin 137 bin tonun üzerinde olduğu ifade ediliyor. Fındık üretiminde dünyada önemli bir merkez olan Türkiye ise bu anlamda ipleri sıkı tutacağı benziyor.

Ağustos ve Ekim aylarında toplamda 137 bin 507 ton fındık satışının yapıldığı ifade ediliyor. Karadeniz bölgesinin en önemli tarım kaynaklarından bir tanesi olan fındığın bu kadar çok ilgi görmesinin ardından çiftçinin yüzünün güldüğü ifade ediliyor. Sadece 3 ay içerisinde yapılan bu satışların ise oldukça verimli bir dönemden geçtiğinin bariz göstergesi olduğu kabul görüyor.

Fındık üretimi hızla artıyor!

Çiftçinin özellikle artan maliyet ve fiyatlar ile başa çıkmak için fındık üretimine yoğunluk verdiği görülürken azalan yağışların ve salgınların üretimi olumsuz etkilediği ifade ediliyor. Üretimde en fazla işlem gören borsanın Sakarya borsası olduğu görülürken onun ardından Ordu ve Bolu borsalarının da geldiği ifade ediliyor.

Etiketler fındık Tarım
Yorumlar
Kalan Karakter 800