2024LGS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? Tercihler Ne Zaman Başlayacak?

2 Haziran 2024 tarihinde LGS sınavına katılım sağlayan öğrencilerin ve velilerin gündeminde, LGS sonuçları ne zaman açıklanacak? 2024 LGS tercihler ne zaman başlayacak? LGS kitapçıkları ne zaman yayınlanacak? Soruları yer aldı. İşte ayrıntılar...

Güncelleme:

2024 LGS sınavı tamamlandı!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen ve bu yıl milyonlarca öğrencinin katılımıyla gerçekleşen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı 2 Haziran Pazar günü son buldu. Milyonlarca öğrenci heyecanın bir kısmını üstünde atsa da  heyecanlı bekleyiş devam ediyor. Sınava katılım sağlayan öğrenciler, sonuçların ne zaman açıklanacağını, tercihlerin ne zaman başlayacağını şimdiden araştırmaya başladı. Milyonlarca öğrencinin kaderini belirleyecek LGS sınavı ile ilgili ayrıntıları haberimizin devamında bulabilirsiniz....

2024 LGS sınavı ile ilgili merak edilen bilgiler!

LGS sınav kitapçıkları ve soruları ile cevap anahtarı ile ilgili bilgileri oturumların tamamlanmasından sonra www.meb.gov.tr adresinde yayınlandı.

LGS sınav sonuçlarının 28 Haziran’da erişime açılacağı bilgisi verilirken, adaylar sınav sonuçları meb.gov.tr adresi üzerinden ulaşabilecek. Adaylara sınav sonuçları ile ilgili bilgiler, mail yoluyla ya da yazılı olarak bildirilmeyecek.

Öğrenciler sınav sonuçlarını MEB’in resmi web sitesi giriş yaparak, ilgili ekranında doğru-yanlış cevap sayılarını ve toplam puanlarını görüntüleyebilecek.

LGS sınavına katılım sağlayan öğrenciler tercihlerin ne zaman başlayacağı ile ilgili bilgiler henüz resmi bir şekilde açıklanmadı. Fakat, 2023 Liselere Geçiş Sistemi (LGS) merkezi sınav tercih dönemi 5-19 Temmuza tarihleri arasında gerçekleşmişti. Bu dönem de tercihlerin benzer tarihlerde olabilmesi tahmin ediliyor.

Yorumlar
Kalan Karakter 800