2023 Asgari Ücret - Asgari Ücrete Ara Zam Yapılacak mı?

Asgari ücrete en son Ocak ayında zam gelmişti. Emekli maaşlara gelen zamla birlikte asgari ücrete de ara zam yapılıp yapılmayacağı merak konusu oldu. Peki, 2023 Temmuz’da asgari ücrete ara zam olacak mı? 2023 asgari ücreti net ve brüt ne kadar?

Güncelleme:

Asgari ücret, bir ülkede insanların, yasal olarak çalışmaları karşılığında minimum aldığı ücret olarak tanımlanabilir. Asgari ücretler; enflasyon, ülkenin ekonomik durumu gibi sebeplerle farklılık gösterir. Verilen asgari ücretlerden, ülkelerde belirlenen oranlara göre vergi kesintisi olur. Türkiye’de 2022 yılında; brüt 6 bin 471 olan asgari ücret net olarak 5 bin 500 TL’ydi. 2023 Ocak ayında yapılan zam ile birlikte asgari ücrete zam geldi.

2023 Asgari Ücret Ne Kadar?

Asgari ücrete en son ocak ayında zam gelmişti. Asgari ücrete gelen zam Asgari Ücret Komisyonlarının görüşmeleri sonucu netlik kazanmıştı. Gelen son zam ile birlikte asgari ücrete yüzde 54,5 zam gelmişti. Gelen zam ile birlikte asgari ücret 8 bin 506 TL’ye yükselmişti.

2023 Asgari Ücret Net ve Brüt

En son ocak ayında gelen zam ile birlikte asgari ücret yüzde 54.5 arttı. Buna göre, 2023 asgari ücreti brüt 10 bin 8 TL iken net asgari ücret 8 bin 506 TL oldu.  

2023 Asgari Ücret - Asgari Ücrete Ara Zam Yapılacak mı?  resim: 0

2023 Temmuz’da Asgari Ücrete Ara Zam Olacak mı?

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, en düşük emekli maaşının 7 bin 500 lira olduğunu açıklamıştı. Emekli maaşlarındaki bu gelişme asgari ücrete zam konusunu gündeme getirdi. Milyonlarca çalışan asgari ücrete en son ocak ayında gelen zamdan sonra temmuz ayında ara zam olup olmayacağını merak ediyor. Tüm çalışanlar, ‘Asgari ücrete ara zam var mı, asgari ücrete ne zaman zam gelecek?’ sorularının yanıtlarını arıyor.  Bunun üzerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Vedat Bilgin, asgari ücret ara zammı hakkında bazı açıklamalarda bulundu.

Asgari ücret ara zammı hakkında açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Vedat Bilgin; “Bir zam beklemiyorum. Olağanüstü bir durum olursa düşünülebilir. Asgari ücrete ara zam gelmeyecektir. Enflasyonun yüzde 20'lere gerilere düştüğü bir ortam var" sözlerini kullandı.

2023 Asgari Ücret - Asgari Ücrete Ara Zam Yapılacak mı?  resim: 1

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Vedat Bilgin, daha önceki açıklamalarında asgari ücretlerin üzerindekini de koruyacak bir politika izlendiğini belirterek, şu ifadelerde bulundu: “Sayın Cumhurbaşkanımız 'Önümüzdeki yıl sonunda yüzde 20'leri göreceğiz, endişe etmeyin' dedi. 1 yıl önce savaş, pandemi olacağını biliyor muyduk? Olağanüstü şeyler olmazsa bizi yılsonuna kadar götürecek asgari ücret belirledik. Olağanüstü şartlarda yeniden müdahale ederiz, geçen sene nasıl Temmuz ayında müdahale ettiğimiz gibi. İhtiyaç olursa geçen sene gibi zam yapılabilir."

Ocak ayında 8 bin 500 TL olan asgari ücret oranını açıklarken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Gerekirse ara dönemde zam yapmaktan geri durmayız” demişti.

Bu durumda asgari ücrete şu an için ek zam beklenmiyor. 2023 asgari ücret ara zammı ile ilgili açıklama olduğu takdirde bunu sizlerle paylaşacağız.

2022 Asgari Ücret: 2022 Yılında Asgari Ücret Ne Kadardı? 2022 Asgari Ücret: 2022 Yılında Asgari Ücret Ne Kadardı? Asgari ücret vatandaşlar tarafından sıklıkla merak ediliyor. Sizler için 2022 yılı asgari ücret ne kadar? 2022 yılı brüt ve asgari ücret ne kadar? 2022 Asgari ücret kaç TL? Gibi en çok merak edilen soruları cevaplandırdık.

 

Etiketler Asgari Ücret
Yorumlar
Kalan Karakter 800