15 milyar TL’lik destek paketiyle ilgili merak edilenler!

Türkiye Aile Destek Programı’na başvurular 27 Haziran’da başladı. 12 ay sürecek ve 15 milyar lirayı bulacak destekten milyonlarca hane yararlanacak. İşte destek paketiyle ilgili merak edilenler…

1 9 DESTEK PROGRAMININ ŞARTLARI NELER?
DESTEK PROGRAMININ ŞARTLARI NELER?

İhtiyaç sahibi herkes destekten yararlanacak. Daha önce hiçbir sosyal yardımdan faydalanmamış vatandaşlar da başvuru yapabilecek.

2 9 HANGİ DÖNEMİ KAPSIYOR?
HANGİ DÖNEMİ KAPSIYOR?

Destek 12 ay boyunca aylık düzenli olarak verilecek. Program Haziran 2022-Mayıs 2023 dönemini kapsıyor. 12 aylık ödeme desteğinin son ödemesi 2023 yılı Mayıs ayı için olup bu dönemin ödemesi takip eden haziran ayında gerçekleştirilecek ve söz konusu destek programı sona erecek.

3 9 GELİR ŞARTI VAR MI?
GELİR ŞARTI VAR MI?

Destekten yararlanabilmek için hanedeki kişi başına gelirin net asgari ücretin 3’te 1’inden yani 1.417 liradan az olması gerekiyor.

4 9 DESTEK MİKTARI NE KADAR?
DESTEK MİKTARI NE KADAR?

Hane başına 450 lira ile 600 lira arasında destek verilecek. Hanelerin gelir düzeyine göre yıllık 5 bin 400 lira ila 7 bin 200 lira arasında destek verilmiş olacak.

5 9 TUTAR NEYE GÖRE BELİRLENECEK?
TUTAR NEYE GÖRE BELİRLENECEK?

Aylık ödenecek tutar hane başına gelire göre belirlenecek. Gelir durumuna göre ödemeler şöyle:

Kişi başına
düşen aylık gelir___________Aylık destek tuarı
450 TL ve altı……………………………….600 TL
450 TL üzeri-772 TL ve altı……………550 TL
772,60 TL üzeri- 1095 TL ve altı….. 500 TL
1095 TL üzeri-1417 TL’den az……….450 TL

6 9 İLK DESTEK ÖDEMESİ NE ZAMAN?

Türkiye Aile Destek Programı ilk destek ödemesi Kurban Bayramı öncesi hesaplara yatacak.

7 9 DEĞERLENDİRMEYE ALINMAYACAK DURUMLAR NEDİR?
 DEĞERLENDİRMEYE ALINMAYACAK DURUMLAR NEDİR?

Başvuran kişinin;

  • Türk vatandaşı olmaması,
  • Mavi Kart sahibi olması,
  • Yerleşim adresinin yurtdışında olması,
  • 18 yaşından küçük olması,
  • Hanesinde memur, kamu işçisi, noter veya muhtar olarak çalışan ya da yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan yahut özel sandıklar kapsamında olan kişi ya da kişilerin bulunması,
  • Cezaevi ve tutukevinde bulunan hükümlü veya tutuklu olması, öğrenci yurtlarında kalan öğrenci olması, yetiştirme yurdu gibi bakım kurumunda bulunan kişilerden olması ve zorunlu askerlik görevini ifa eden er/erbaş statüsündeki askerler olması                                    durumları hane yaklaşımı çerçevesinde değerlendirilemeyeceği için program kapsamı dışında tutuldu.
8 9 GELİR DURUMUNUNDA DEĞİŞİKLİK OLURSA?

Hak sahiplerinin ve hanelerinin sosyoekonomik durumlarında Aile Destek Programı hak sahipliğini etkileyecek nitelikte değişiklik olduğunun sistem ya da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından tespiti halinde söz konusu destek programı ilgili hane için durdurulacak olup bu şekilde desteği durdurulan hanelerin ihtiyaç sahipliği durumunun yeniden tespiti halinde Aile Destek Programı yeniden başlatılacak.

9 9 KABUL EDİLMEYENE İKİNCİ ŞANS VAR MI?

Destek başvurusu reddedilen kişilerin sosyoekonomik durumlarının değişmesi ihtimaline istinaden kişilere söz konusu destek programı kapsamında yeniden başvuru yapılması imkanı tanınıyor.

Yorumlar
Kalan Karakter 800