1.20 faiz imkanı ile konut kredisi başvuruları başladı! İlk evim kampanyası şartları açıklandı!

İlk kez ev alacaklar için yakından takip edilen düşük faizli konut kredileri yeniden gündeme geldi. İlk olarak cumhurbaşkanı yardımcısı Cevdet Yılmaz açıklamalar yapmıştı.

Güncelleme:

Yapılan açıklamalar kapsamında ev sahibi olmak isteyen binlerce vatandaş 1.20 oranındaki faiz ile birlikte konut kredisi kampanyalarını araştırmaya başladı. Konut kredisi kampanyası ile ilgili detayları netleşti. İşte detaylar…

Düşük faizli konut kredisi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafınca duyurulması beklenmiş olan 1.20 oranındaki düşük faiz tutarı ile birlikte konut kredisi kampanyası hakkında çalışmaların tamamlanması ile ilgili araştırmalar sürüyor. Çalışmaların tamamlanmasının ardından konunun yıl sonuna kadar Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin gündemine geleceği tahminleri yapılıyor.

Başvuru Şartları neler?

Orta Vadeli Program kapsam içerisinde ilk defa ev alacaklar için düşük faizli kredi imkanı sunulacak. İlk kez alacaklar adına %1.20 oranındaki faiz uygulaması ile birlikte düşük faizli konut kredisi alma fırsatı sunulacak. %1.20 düşük faizli konut kredisi hiç evi olmayan vatandaşlar adına verilecek.

Vade süresi açıklandı

Kredi vadesinin ise 15 yıla kadar sürmesi bekleniyor. İlk defa ev alacaklara düşük faizle sunulacak konut kredisi kampanyası içerisinde 120 ay dışında 180 ay varana kadar bir vadelendirme imkanı olacak. Söz konusu kredi başvuruları ile ilgili şartların netleştiği zaman Resmi Gazete’den haberlerin duyurulması bekleniyor.

1.20 oranındaki düşük faizli konut kredisi üzerine hiç evi olmayan vatandaşlar yararlanacak. 5 milyon TL’ye kadar ekspertiz değeri olan bir konut adına çekilecek kredi 2 milyon TL seviyelerinden olacak. Yeni yapılan düzenlemeyle birlikte en azından bu oranın %80’e kadar çıkartılmasının olumlu olarak değerlendirilmesi bekleniyor.

Ev sahibi olmak isteyenler harekete geçti

Ev sahibi olmak isteyenler düşük faizli konut kredilerini araştırmayı sürdürüyor. Bankaların yapmış olduğu kampanyaları çok yakından takip eden vatandaşlar Resmi Gazete’den paylaşılan kararları yakından takip ediyor. Cevdet Yılmaz 20 Kasım itibari ile yapılan kabine toplantısı sonrası konut kredisi ile ilgili çalışamalara başlandığını dile getirmişti.

Düşük faiz imkanıyla bir konut kredisi imkanının duyurulacağı paylaşılmıştı. Piyasadaki iddialar için araştırmalar sürüyor.

Yorumlar
Kalan Karakter 800