100 lira 420.000 lira olur mu?

Yaşam enflasyonunu duydunuz mu hiç? Ne kadar çok kazanırsanız, ona paralel olarak giderler de artıyor… “Yani gelirim artsın da öyle birikime başlayayım” doğru bir yaklaşım değil. Birikime hemen, ufak ufak başlayın. Mesela bu ay itibarıyla, her ay bir kenara 100 lira koyun… 20 yaşında başladın diyelim, 56 yaşında emekli olduğunuzda 420.000 TL...

Yaşam enflasyonunu duydunuz mu hiç? Ne kadar çok kazanırsanız, ona paralel olarak giderler de artıyor… “Yani gelirim artsın da öyle birikime başlayayım” doğru bir yaklaşım değil. Birikime hemen, ufak ufak başlayın. Mesela bu ay itibarıyla, her ay bir kenara 100 lira koyun… 20 yaşında başladın diyelim, 56 yaşında emekli olduğunuzda 420.000 TL paranız birikmiş olur! Yanlış okumadınız, senelik %10 getiri ile çıkan hesap bu!

Siz çalışıyorsunuz, paranız tembellik yapacak değil ya, o da çalışacak tabi!

Para biriktirmenin püf noktasına gelirsek… basit olun, net olun! Bütçeniz de, birikim planınız da, hedefleriniz de basit, net olmalı.
Hedeflerinizi yazın. Yazıp öyle bırakmak yok; sıra geldi her birini net, gerçekçi, ulaşılabilir, ölçülebilir, ulaşılacağı tarih belli hedefler haline getirmeye.

Bu hedefler doğrultusunda hedef hesabınızı açın. Geliriniz gelir gelmez, hemen bir kısmı (en az %10 olmasını öneriyorum), hedef hesabınıza otomatik gitsin. İşte bu kadar basit!

Yorumlar
Kalan Karakter 800