Yılbaşında evdeyiz ya siz?

Yılbaşında evdeyiz…Yılbaşı kutlama alışkanlıklarını ve yeni yıldan beklentileri ortaya koyan araştırmanın sonuçlarına göre, halkın büyük bir bölümü, yeni yıla evde ailesiyle birlikte girecek. En çok tercih edilen yılbaşı hediyesi ise kozmetik.

1 5 TÜRKİYE YILBAŞINI EVDE GEÇİRİYOR
TÜRKİYE YILBAŞINI EVDE GEÇİRİYOR

Yılbaşını evde mi yoksa dışarıda mı geçireceksiniz? Migros’un, gelenekselleşen yılbaşı araştırmasının sonuçları belli oldu. Araştırmaya katılanların yüzde 80’i yılbaşı akşamını ailesi ile birlikte geçireceğini belirtirken, yüzde 74’ü kendi evinde olmayı tercih ediyor.

2 5 EN BÜYÜK DİLEK SAĞLIK
EN BÜYÜK DİLEK SAĞLIK

Araştırma; sağlık, mutluluk ve bol kazancın yeni yıl beklentileri arasında ilk sıralarda yer aldığını ortaya koyuyor. Katılımcıların yüzde 85’inin yeni yıldan en büyük beklentisi ise sağlık oldu.

3 5 ZEYTİNYAĞLILAR İLK SIRADA
ZEYTİNYAĞLILAR İLK SIRADA

Market listeleri yılbaşı akşamı için özel olarak hazırlanıyor. Araştırmaya göre, katılımcıların yüzde 67’si yılbaşı akşamı için her zamankinden farklı bir market alışveriş listesi yaptığını söylüyor. Anket sonuçlarına göre bu yıl yılbaşı sofraları farklı lezzetlerle renkleniyor.

4 5 YILBAŞI SOFRALARININ VAZGEÇİLMEZİ MEZELER
YILBAŞI SOFRALARININ VAZGEÇİLMEZİ MEZELER

 Yüzde 71’lik oranla mezeler yemek tercihlerinde ilk sırayı alırken; zeytinyağlılar yüzde 48’lik, ızgara kırmızı et yüzde 43’lük, etli yemekler yüzde 40’lık oranla mezeleri takip ediyor.

5 5 YILBAŞI AKŞAMLARI HEDİYELERLE DAHA DA GÜZELLEŞİYOR
YILBAŞI AKŞAMLARI HEDİYELERLE DAHA DA GÜZELLEŞİYOR

Katılımcıların yüzde 73’ü sevdiklerinin yeni yılını hediyeyle kutlamak istiyor. Hediye alışverişinin ilk adresi yüzde 66 ile alışveriş merkezleri, yüzde 62 ile online alışveriş siteleri oluyor. Hediye alanların ilk tercihi yüzde 53 ile bu yıl da kozmetik olurken, yüzde 46’sı ev eşyaları, yüzde 41’i ise hazır giyimden yana seçim yapacağını söylüyor.

Yorumlar
Kalan Karakter 800