Yılbaşı temalı eğlenceli atıştırmalıklar

Yeni yılın coşkusunu hissetmek için tonla para harcamanıza gerek yok. Evde hazırlayacağınız yılbaşı temalı eğlenceli atıştırmalıklar, hem çocukların hem de misafirlerinizin hoşuna gidecek...

1 7 REN GEYİĞİ KREP
REN GEYİĞİ KREP

Malzemeler:2 adet yumurta, 2 buçuk çay bardağı su, 1 su bardağı süt, 2 su bardağı un, 1 çay kaşığı tuz.

Hazırlanışı: Derin bir karıştırma kabının içerisine, yumurtaları, sütü ve suyu koyup çırpın.Tuz ve un ilave edin, hiç topak kalmayacak şekilde güzelce çırpın ve kek hamurundan daha akıcı bir hamur elde edin.

Teflon tavayı bir kereye mahsus çok az yağlayın ve tavanın iyice ısınmasını bekleyin. Kızgın tavaya bir kepçe krep hamuru dökün ve yaydırın. Arkalı önlü çevirerek orta ateşte pişirin ve düz bir tabak üzerine çıkartın. Krep hamuru bitinceye kadar aynı işlemi tekrarlayın.

Kreplerinizi hazırladıktan sonra üçgen dilimler halinde kesin, dilimin yuvarlak kısmına nutella sürün, krep parçalarıyla boynuzlar yapın ve çikolata veya şekerlemelerden gözleri ve burnunu oluşturun.

2 7 ZENCEFİLLİ KURABİYE ADAM
ZENCEFİLLİ KURABİYE ADAM

Malzemeler: 1+1/4 su bardağı un
1 yumurta
150 gr yumuşatılmış tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri 1 çay bardağı mısır nişastası
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı toz zencefil
1 çay kaşığı toz tarçın.

Hazırlanışı: Fırını önceden 180 derecede ısıtın. Yumuşatılmış tereyağını küçük parçalara bölerek bir kaba koyun ve üzerine un, yumurta, mısır nişastası, pudra şekeri ekleyerek karıştırın.

Bunun üzerine tekrar zencefil, tarçın ve karbonatı da ekleyin, yeniden karıştırın.

Bu karışımı elinize yapışmayacak hale gelene kadar üzerine un ekleyerek yoğurun.

Şimdi tarifin en eğlenceli kısmına geldik; hamura şekil verilen kısım… Zencefilli kurabiyeler genel olarak adam ve yıldız şeklinde oluyor, yine de siz istediğiniz şekilde yapabilirsiniz.

Hamura şekil vereceğiniz alanın üzerine önce biraz un serpin ve merdaneyle hamuru açın. İstediğiniz şekli verdikten sonra yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine hamurlarınızı dizin. 15-20 dakika kadar fırında pişirdikten sonra kurabiyelerinizi alın ve soğuması için tel tepsinin üzerine dizin.

3 7 TARÇINLI ÇELENK ÇÖREK
TARÇINLI ÇELENK ÇÖREK

Malzemeler: 2 su bardağı un, yarım su bardağı ılık süt, 1 paket instant maya, 1 adet yumurta sarısı, 1 tutam tuz, 1 yemek kaşığı toz şeker, 30 gr eritilmiş tereyağı.

Arasına sürmek için: 60 gr tereyağ, 4 veya 5 yemek kaşığı toz şeker, 1,5 yemek kaşığı tarçın

Hazırlanışı: Unun 1,5 su bardağını hamuru yoğuracağınız kase içerisine alın, üzerine maya, tuz ve şekeri ilave edip karıştırın. Ortasını açıp tereyağı, sütü ve yumurta sarısını ilave edip pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Kulak memesi kıvamında olasına dikkat edin. Hamur istediğiniz kıvama gelince kasenin üzerine nemli bir bez ile örtüp 1 saat kadar mayalanmak üzere bekleyin. Mayalandıktan sonra merdane yardımıyla dikdörtgen şekline getirin.

Üzeri için tereyağınızı bir kase içerisine alıp şekeri ve tarçını ilave edip çatal yardımıyla iyice karıştırın. Şekerin homojen şeklinde karıştığına emin olun. Açtığınız hamurun üzerine bu karışımı bıçak yardımı ile yayın. İyice yaydıktan sonra geniş kısımdan başlayarak rulo haline getirin. Daha sonra ruloyu enine ikiye bölün. İkiye bölünen hamuru ortasından başlayarak bir sağ bir sola yaparak iki taraftan sarın. Sararken gevşek olmasına dikkat edin, aksi taktirde kabarma az olur. Hamuru daire şeklinde büküp iki ucunu birbirine kıvırın. Ardından üzerine biraz toz şeker serpip daha önceden yağladığınız tepsiye koyup 15-20 dakika bekletin.

180 derecede önceden ısıttığınız fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Son olarak fırından çıkardığınız tarçınlı çelenk soğuduktan sonra servis edin.

4 7 REÇELLİ YILDIZ KURABİYE
REÇELLİ YILDIZ KURABİYE

Malzemeler: 100 gr tereyağı, 1 çay bardağı pudra şekeri, 1 çay bardağı nişasta, 1 yumurta, 1 paket vanilya, yarım paket kabartma tozu, 2-2,5 su bardağı un

İçi için: Çilek reçeli ya da isteğe göre herhangi bir reçel

Hazırlanışı: Oda sıcaklığındaki tereyağını yoğurma kabına alıp, reçel hariç tüm malzemeleri ekleyip ele yapışmayacak hale gelene kadar hamuru yoğurun. Hamurunuz cıvık olduysa azar azar un ilave edebilirsiniz. Hamurun üzerini streç filmle kapatıp buzdolabında yarım saat bekletin.

Ardından hamuru iki parçaya bölün, hafif unlayarak merdane yardımıyla yarım santimden az daha ince açın. Daha sonra kurabiye kalıplarıyla yarısını tek kalıpla çıkartın sonra diğer yarısını hem büyük hem küçük kalıpla ortalarını çıkartın. Önce tepsinize ortası çıkarılmamış hamurları dizin ve üzerlerine bir çay kaşığı reçel koyup sonra diğer ortası çıkarılmış hamurlarınızı kapak olarak yerleştirin.

Önceden ısıtılmış 170° dereceli fırında 7-8 dakika kadar fazla kızartmadan pişirin. Soğuduktan sonra üzerlerine pudra şekeri serpin.

5 7 ÇORAP SOSİSLER
ÇORAP SOSİSLER

İşte herkesin seveceği mükemmel bir aperatif! Sosisi uygun yerlerden kestikten sonra haşlayın ve labne peynirle süsleyin. Kürdanın sabit durmasına ve yukarıdan görünmemesine dikkat edin.

6 7 NOEL BABA ÇİLEKLER
NOEL BABA ÇİLEKLER

Sadece çilek ve krema kullanarak mis kokulu ve hafif bir tatlı yapabilirsiniz. Çileğin sivri ucunu kesin ve içine krema doldurun. Gözleri susamdan, damla çikolatadan ya da kuru üzümlerden yapabilirsiniz.

7 7 ÇAM AĞACI PEYNİR TABAĞI
ÇAM AĞACI PEYNİR TABAĞI

Çam ağacı şeklinde görünen bu peynir tabağı sofranızı renklendirmek için harika değil mi? Peynir ve meyvelerden oluşan bu şık sunum, lezzetli bir aperatif olacak.

Yorumlar
Kalan Karakter 800