Yale Üniversitesi’nin en popüler ücretsiz dersi!

Yale Üniversitesi Psikoloji Profesörü Laurie Santos, öğrencilerinin karşılaştığı depresyon, kaygı ve stresin ciddiyetine tanık olduğunda, bu konuda bir şeyler yapmaya karar verdi.

Santos’un 2018'de canlı olarak öğretmeye başladığı ‘mutluluk, iyilik hali' dersi, üniversiteye göre 300 yılı aşkın süredir Yale'in en popüler dersi oldu. Ancak koronavirüs pandemisi döneminde hayat durdurduğunda, bu ders öğrenciler için her zamankinden daha önemli hale geldi.

Santos bir röportajında "İnsanlar fiziksel sağlıklarını nasıl koruyacakları konusunda kanıta dayalı harika tavsiyeler alıyorlardı, maske, sosyal mesafe koyma, aşı yaptırma gibi ama zihinsel sağlıklarını korumak için ne yapacakları konusunda mücadele ediyorlardı." diyor. Laurie Santos’un dersi online ve ücretsiz olarak herkesin erişimine açıldığı günden beri bu derse 4 milyondan fazla kişi kayıt oldu. 

'İyilik hali' dersi, mutluluğa bir sonraki adımın daha iyi bir iş, daha lüks bir ev veya yeni bir ilişki olduğu fikri gibi tüm yüzeysel mutluluk kavramlarını anlamaya ve bırakmaya odaklanıyor.

Santos, “Hepimiz daha mutlu olmak istiyoruz. Sorun şu ki, bizi gerçekten neyin mutlu edeceğine dair birçok yanlış anlama var. Koşullarımızı büyük ölçüde değiştirmemiz gerektiğini düşünüyoruz, ancak genellikle davranışsal ve zihniyet değişiklikleri, refah duygumuzda büyük bir fark yaratabilir.” diyor. 

Profesörün ‘mutluluk’ ödevlerinden bazıları sosyal medya hesaplarını silmek, günlük meditasyon yapmak, şükran günlüğü tutmak ve sevdiklerinize zaman ayırmak.

Öğrencilere ayrıca daha iyi alışkanlıklar geliştirmelerine yardımcı olmak amacıyla, egzersiz yapmak ve uyumak için daha fazla zaman ayırmayı, daha fazla sosyal ilişkiler ve minnettarlığı deneyimlemek için zaman ayırmak gibi uygulama ödevleri veriliyor. 

SERTİFİKA ALMAYA DEĞER Mİ?

Bu sınıf için tüm kurs materyallerine ve forumlara ödeme yapmadan erişebileceksiniz. Ancak, bitirme sertifikası istiyorsanız 49 dolar ödemeniz gerekiyor. Bu sertifikayı almak istiyor ancak buna gücünüz yetmiyorsa, kursun finansal yardımına başvurun. Soldaki "kaydol" düğmesinin altındaki "finansal yardım" bağlantısına tıklayın. Bir başvuruyu tamamlamanız istenecek ve onaylanmanız durumunda bilgilendirileceksiniz. 

Profesyonel fotoğraf için 5 ücretsiz uygulamaProfesyonel fotoğraf için 5 ücretsiz uygulamaDijital pazarlamayla birlikte fotoğrafın önemi her geçen gün artıyor. Görselliğin satışa direkt etki etmesi nedeniyle fotoğrafları işlemek ve düzenlemek de önem kazandı. Fotoğraf editlemenize yardımcı olacak birçok ücretsiz uygulama var. İşte en iyi 5 uygulama...

 

Yorumlar
Kalan Karakter 800