Ve durgun akardı Göksu Nehri

Eylül'ün son günlerine doğru idi, etraf sessizliğe bürünmüştü, önümde akıyor mu duruyor mu çözemediğim ve bana Mihail Aleksandroviç Şolohov’un (1905-1984) “Ve Durgun Akardı Don” romanını anımsatan, seyrine doyamadığım bir nehir ve muhteşem doğa.

Bizden başka bir iki konuk olan butik otelin bahçesinde oturduğum yerde bıraksalar beni Nehir ve doğa ile baş başa, sessizliğin ve durgunluğun yansıttığı güzellikler de, daldığım ufuk ötesi hayallerimde yaşasam, ancak ne mümkün, zaman önümdeki nehirden daha hızlı akmakta. 

Tekne gezintisine çıkmış birkaç neşeli ses daldığım hayallerden çekip alıvermişti beni.

Ve durgun akardı Göksu Nehri resim: 0

“Park Mandalin Hotel-Ağva / Göksu Nehri ” kahve keyfi 17 Eylül 2015 foto FD

Nehrin doğası ve çevrenin yeşili kendine hayran bırakacak güzellikleri, şehrin gürültüsünden kaçan insanlar için muhteşem bir sunum yapmış sanki doğa, kuşlar, kurbağalar, balıklarla vakit geçirirken, hani bir de kano ve kürek gezintisi de yaparsan değme keyfine ve dinlenme duyguna.

Göksu Nehri’nde en güzel aktivite deniz bisikleti ile nehir turu yapmak. Bahar aylarına denk getirirseniz bacaklarınız ve gözleriniz size teşekkür gönderebilir. Karada da bisiklet kiralayıp bölgede tur atabilirsiniz. Motorsuz gezilerinizde - ki doğanın tadına varmak ve onu koruma adına tercihiniz olursa güzel olur - denizden içerilere doğru gittikçe değişik kuşları da gözlemleme şansı yakalayabilirsiniz. Balık tutma keyfiniz varsa o da mümkün hele ki kurbağa sesleri dinlerken zıplayan kefalleri de görürseniz değme keyfine.

Son yıllarda gelişen eko turizm ve butik oteller yerli ve yabancı turistleri kendisine çekmektedir.

Ve durgun akardı Göksu Nehri resim: 1

Durgun Akan Nehir Göksu foto FD

Ağva merkezinin bulunduğu yerden geçen Yeşilçay Nehri çevresi daha ziyade şehir canlılığını sunmaktadır. Balıkçı teknelerine ev sahipliği yapan nehrin üzerindeki restoranlar ve kafelerde keyifli zamanlar yaşayabilirsiniz.

Ve durgun akardı Göksu Nehri resim: 2

Yeşil Çay Nehri www.birhayalinpesinde.com/agva

Ağva sadece 40 km ötesinde Şile’nin, Şile ise çok yakınımızda, Karadeniz’in tüm güzelliklerini sergileyerekten… Ağva’da bol bol yürüyebilir, nehirler, gölle, koylar ve yemyeşil doğasında huzurlu ve asude bir zaman dilimi yaşayabilirsiniz. Karadeniz’in kendine has uçsuz bucaksız kumsalında mevsimine göre keyfin çıkarıp denize de girebilirsiniz. (Karadeniz’in kendini içine çeken dalgalarıyla fazla samimi olmayın, oyun oynamayın derim.)

Ve durgun akardı Göksu Nehri resim: 3

Şile – Kale Eylül 2015 foto FD

Şile, Ağva kısaca Karadeniz kumsallarında yürümek, kumlara uzanmak güzeldir de dalgalı olduğu zamanlarda kendinizi dalgaya bırakıp kıyıya gelmek, kendinize fazla güvenip açılmak akılcı olmayabilir.

Ve durgun akardı Göksu Nehri resim: 4

Karadeniz Kumsal ve Dalgalar… (Şile Resort Hotel 16.09.2015) foto FD

Not:

Bu geziyi yapmamıza vesile olan, harika zamanları ve güzellikleri paylaştığımız kadim dostlar, Mediha (Mediş) ve Gürhun Güner çiftine teşekkürlerimi sunmak isterim.

12 Ocak 2022

Suadiye

İlgi duyanlar için daha fazla bilgi:

https://www.birhayalinpesinde.com/agva

Yorumlar
Kalan Karakter 800
Mediha Özgül Güner
Sevgili Fethi nasıl güzel bir anlatım inan tekrar tekrar okuyarak birlikte geçirdiğimiz o güzel tatilin gözümü kapayıp adete yaşıyorum doğa sanki içine çekiyor bırakmak istemiyor gerçekten müthiş keyif aldığımız inanılmaz güzel bir tatildi sizlerle tatil yapmak çok farklı iyi ki varsınız daha nice tatillere inşallah sevgiler
Ersin Yildirim
Cennet ülkemizin her köşesi doyumsuz güzellikte. Hele bir de Sarıyer'de deniz kıyısında doğup büyümüşsen, deniz olan her yerde mutlu olursun. Çünkü doğduğundan beri denizle haşir nesirsin, kokusuna dalgasına, balığına yosununa , sandalına, uzaktan duyduğun vapur seslerine alışıksın. Ağva da, Şile de bizim yabancısı olmadığımız özelliklerde. Değişik beldeleri görüp gezmek insanın ufkunu açıyor. Nasıl her tanıdığınız insandan farklı bir şey öğreniyorsanız, her beldenin de size öğreteceğiz güzellikler vardır.
Arzu Oguz
Harika bir öneri olmuş 🤗
Gülây Tangöze
Gerçekten Ülkemizi iyice gezip görmek gerek. Ailece defalarca Güzel Şile beldemize gittiğimiz halde, yakınındaki Ağva 'ya uğramamışız. Hadi Feti ilk fırsatta birlikte bir Avşa çıkartması yapalım, balıklarına da doyum olmuyormuş. İyi ki yazdın ve hatırlattın.
Lütfü Alptürer
Feti bey, Okan celtekle galiba 1964 veya 65 Şile'de kamptaydık sen Ağca’da o dereyi görseydin içilecek su gibi idi şimdi resimlerine baktıysa kahve renkli bir dere oralar o zamanlar başka güzeldi