İşte dünyanın en pahalı boşanmaları

Milyarderlerin evlilikleri kadar boşanmaları da dikkat çekiyor. Milyar dolarlık tazminatların olduğu bu boşanmalar da en az evlilikler kadar konuşuluyor. İşte dünyanın en pahalı boşanmaları...

Gizem Kurtul Gizem Kurtul gizem@paradurumu.tv
Bill- Melinda Gates
Bill- Melinda Gates

Microsoft’un kurucusu Bill Gates'in 2021'de Melinda Gates'ten boşanması, Melinda'nın 76 milyar dolar almasıyla en pahalı boşanma oldu. Çift, Seattle'daki Bill & Melinda Gates Vakfı'nı birlikte yönetmeye devam ediyor.

Jeff- MacKenzie Bezos
Jeff- MacKenzie Bezos

Amazon’un kurucusu Jeff Bezos 2019'da MacKenzie Bezos'tan boşanırken 38 milyar dolar ödedi. Bezos’un ödediği tazminat miktarı, Bahreyn’in milli gelirine eşitti. Mackenzie bu tazminatıyla dünyanın en zengin üçüncü kadını oldu.

3 10 Alec- Jocelyn Wildenstein
Alec- Jocelyn Wildenstein

Sanat simsarı Alec Wildenstein'ın 1999'da Jocelyn Wildenstein'dan boşanırken 3,8 milyar dolar ödedi. Boşanma davası tam iki yıl sürdü. İki senenin ardından Jocelyn eşinden yüklü bir tazminat aldı ancak hâkim bu paranın estetik ameliyatlarda kullanılamayacağına hükmetti.

Kim Kardashian- Kanye West
Kim Kardashian- Kanye West

Şarkıcı Kanye West Kim Kardashian’dan boşanırken 2,7 milyar dolar ödedi. West ayrıca aylık 200.000 dolarlık çocuk nafakası da ödüyor.

Rupert- Anna Murdoch
Rupert- Anna Murdoch

Medya imparatoru Rupert Murdoch'un 1999'da eşi Anna'dan  boşanırken 1,7 milyar dolar ödedi. Murdoch, 1967-1999 yılları arasında evli kaldığı Anna Murdoch'dan boşanabilmek için servetinin neredeyse çeyreğini ödemişti. Murdoch iki hafta sonra Wendi Deng ile evlendi. İkili daha sonra boşandı ve Deng da Murdock’un servetinin yarısı olan 6,5 milyar dolar tazminat aldı.

Bill- Sue Gross
Bill- Sue Gross

Pimco kurucusu Bill Gross'un 2017'de eşinden boşanması 1,3 milyar dolara mal oldu. Sue Gross, tazminata ek olarak 36 milyon dolar değerinde bir ev ve 35 milyon dolara satılan bir Picasso tablosu da aldı.

Bernie-Slavica Ecclestone
Bernie-Slavica Ecclestone

Formula 1’in patronu Bernie Ecclestone'un 2009'da eşi Slavica'dan boşanması 1,2 milyar dolara mal oldu.

Steve- Elaine Wynn
Steve- Elaine Wynn

Wynn Resorts kumarhanelerinin kurucusu Steve Wynn’in 2010’da eşi Elaine’den boşanırken 1 milyar dolar ödedi.

Harold Hamm- Sue Ann Arnal
Harold Hamm- Sue Ann Arnal

Petrol kralı Harold Hamm'ın 2012'de eşi Sue Ann Arnall'dan boşanırken 974,8 milyon dolar nafaka ödedi.

Adnan-Süreyya Kaşıkçı
Adnan-Süreyya Kaşıkçı

Suudi silah tüccarı Adnan Kaşıkçı, eşi Süreyya Kaşıkçı'dan 20 yıllık evliliğin ardından boşanırken 874 milyon dolar tazminat ödedi.

Etiketler boşanma
Yorumlar
Kalan Karakter 800