Dünyanın en küçük evi hangisidir?

Dünyanın en küçük evi sizce kaç metrekaredir? İçerisinde her şeyin var olduğu bu ev nerede yer alıyor biliyor musunuz? İşte dünyanın en küçük evi ‘Keret House’ ile ilgili detaylar…

Gizem Kurtul Gizem Kurtul gizem@paradurumu.tv
1 5 Dünyanın En Küçük Evi Nerede?
Dünyanın En Küçük Evi Nerede?

Dünyanın en küçük ve en kullanışlı evi Polonya’nın başkenti Varşova’nın Wola bölgesinde yer alıyor. İsmi ‘Keret House’ olan bu küçük ev Polonyalı mimar Jakub Szczesny tarafından tasarlandı. 2012 yılında tasarlanan ev konut standartlarına uygun olmadığı için sadece turistik amaçlı kullanılıyor.

2 5 Dünyanın En Küçük Evi Kaç Metrekare?
Dünyanın En Küçük Evi Kaç Metrekare?

Şehre gelen turistler tarafından sıkça ziyaret edilen bu ev 14 metrekareden oluşuyor. Evin en geniş alanı sadece 112 santimetreyken, en dar alan ise 72 santimetre!

3 5 Dünyanın En Küçük Evinin Özellikleri
Dünyanın En Küçük Evinin Özellikleri

Keret House içerisinde iki kişilik bir yemek alanı, banyo, çalışma masası ve oturma odası bulunuyor. Beyaz renge hakim bu ev içerisinde 90 santimlik bir yatak da mevcut.

4 5 Dünyanın En Küçük Evi Turist Çekiyor
Dünyanın En Küçük Evi Turist Çekiyor

Keret House, başkent Varşova’nın Wola bölgesinde yer alıyor. İkinci Dünya Savaşı’nın izlerini taşıyan sokaklar arasında bulunan bu küçük ev yerli ve yabancı turistler tarafından ziyaretçi akınına uğruyor. Ev ancak 4 kişilik gruplar halinde gezilebiliyor. Ziyaret süreleri ise 10 dakika ile sınırlı tutuluyor.

5 5 Dünyanın En Küçük Evinin Hikayesi
Dünyanın En Küçük Evinin Hikayesi

İsrailli yazar Edgar Keret için sembolik olarak inşa edilen ev, İkinci Dünya Savaşı’nın izlerini taşımaktadır. Savaş yıllarında Varşova ayaklanması, yazarın tüm hayatını değiştirdi. 1944 yılında Polonya halkı 63 gün boyunca Nazilerin işgaline direndi. Bu direniş zamanlarında tüm ailesini kaybeden Keret’in ismini alan bu küçük ev, Varşova Gettosu’nun konuşlandığı sokakta olduğu için hikayesiyle de büyük önem taşıyor.

Etiketler Ev dünyanın en
Yorumlar
Kalan Karakter 800