Minimalist nasıl olunur, kuralları nedir?

Sadeleşme ve küçülmeye gitmek kulağınıza hoş geliyor mu? Daha az şeyle yaşayarak, daha fazla mutlu olabileceğinizi düşünüyor musunuz? İşte öneriler...

Güncelleme:

Sadeleşme ve küçülmeye gitmek kulağınıza hoş geliyor mu? Daha az şeyle yaşayarak, daha fazla mutlu olabileceğinizi düşünüyor musunuz?

Peki ya tıklım tıklım gardırobunuz? Yeni satın aldığınız ayakkabılar? Onlardan gerçekten kurtulmak istiyor musunuz?

Ve en önemli soru: "Tamamen azaltmanız gerekiyor mu?"

İşte bir sır: Hayır! Minimalizmin ana fikirlerinden bazılarını alıp bunları kendi hayatınıza dahil edebilirsiniz. Buna minimal bir yaşam tarzı diyelim.

Peki Minimalizm Nedir?

Minimalizm yalnızca ve kesinlikle ihtiyacınız olan şeylerle yaşamaktır. Daha az maddi öğeye sahip olarak zamanınızı ve hayatınızı en iyi şekilde yönetmenize yardımcı olur.

Bir düşünün: Daha az bulaşık olduğunda, onları yıkamak ve kurutmak için daha az zaman harcarsınız. 

Minimalist yaşam, size eşyalara daha az zaman ve para harcama ve gerçekten yaşamak için daha fazla enerji harcama özgürlüğü sağlar. 

Peki Nasıl Minimalist Olunur?

Artık minimalizm hakkında temel bir fikrimiz olduğuna göre, minimalist bir yaşam tarzı yaşamak için yedi kolay adıma geçelim!

1. Minimalizm İçin Kurallarınızı Belirleyin

Minimalizm herkes için farklıdır. Bazı insanlar minimalist yaşam tarzlarını yalnızca belirli sayıda eşyaya sahip olarak tanımlarlar.

Bazı insanlar, dünyada kapladıkları gerçek alanı en aza indirerek minimalist bir yaşam tarzına ulaşırlar ve bir stüdyo daire veya küçük bir ev gibi daha küçük yaşam düzenlemeleri arayabilirler.

Ve bunun güzelliği minimalist yaşamla işinize, ailenizdeki insan sayısına, yaşam tarzınıza, ihtiyaçlarınıza ve arzularınıza bakarsınız.

Belki basitçe evinizi düzene sokmak, şu anki yaşadığınız yerden daha küçük bir daireye taşınmak ya da belki tamamen hayatınızı küçültmek… Minimalizm tanımınız ne olursa olsun, bunun yaşamınız için sürdürülebilir ve ulaşılabilir bir şey olduğundan emin olun.

2. Temiz Bir Sayfa ile Başlayın

Hepimizin evlerinde önemsiz olan bazı eşyalar var. Atmaya kıyamadığımız gençlik kıyafetlerimiz, anısı var diye atamadıklarımız gibi…  

Gerçekte, bu öğeler boşa harcanmış alanlar ve minimalizm tamamen alanı maksimize etmekle ilgili. Bu yüzden ilk adım gerçek anlamda temiz bir sayfa ile başlamak ve tüm gereksiz şeyleri çöpe atmak.

3. Kullanın ve Yok Edin

Kullan ve yok et kuralını uygulayarak bunu test edin. Daha önce kullandığınız ancak yakın zamanda kullanmadığınız bazı eşyalarla karşılaşabilirsiniz. Bunlara "eski eşyalar" diyelim.

Bu eşyaları bulduğunuzda 6 ay kullan veya yok et kuralını uygulayın. Son altı ayda en az iki kez kullanmadıysanız, atma zamanı.

Kışlık montunuz veya mayonuz gibi mevsimlik bir ürünse, geçen sezon düzenli olarak kullanıp kullanmadığınızı kendinize sorun. Öyleyse, yine de geçici olarak alanınızdan kaldırabilirsiniz. Sonunda, son üç aydır kullanmadığınız şeyleri ve ardından geçen ayın ürünlerini atmaya çalışın. Ve unutmayın, yalnızca ihtiyacınız olanı saklayın, gelecekte ihtiyacınız olacağını düşündüğünüz şeyleri değil.

4. Öğeleri Kategoriye Göre Düzenleyin

Minimalist yolculuğunuzun bir sonraki adımı, evinizi düzene sokmak. Bazı insanlar her şeyi konuma göre düzenlemeyi sever. Bu senaryoda, yaşam alanınızdaki her şey düzenlenir ve ardından mutfaktaki her şey ve ardından yatak odasındaki her şey vb.

KonMori yöntemi ile işe başlayabilirsiniz. Bu, şu anda popüler temizleme, dağınıklığı giderme ve düzenleme yöntemlerinden biri ve öğeleri konuma göre değil, kategoriye göre düzenler. 

Bunu yaparak tam olarak kaç kaşık, havlu, blender, güneş gözlüğü, ayakkabı ve kitabınız olduğunu göreceksiniz. Daha sonra neyi saklayacağınız ve neyi atacağınız konusunda daha bilinçli kararlar vereceksiniz.

5. Kendinize Zor Soruları Sorun

Bazen eşyalara duygusal olarak çok bağlanırız. Minimalizm bizi bu duyguları bırakmaya ve işlevselliğe odaklanmaya zorlar.

Kendini bulduğunda bir öğenin kalması ve gitmesi gerektiğine karar vermekte zorlanmamak için kendinize şu 3 soruyu sorun. 

  • Faydalı mı?
  • Sahip olduğum tek şey bu mu?
  • Bana neşe getiriyor mu?
  • Yukarıdaki sorulardan herhangi birine evet yanıtı verirseniz, o zaman kalabilir.

6. Alanı En Aza İndirin

Öğeleri en aza indirmek için mücadele mi ediyorsunuz? Bunun yerine kapladıkları alanı en aza indirin. Kullanmadığınız mutfak gereçlerini alt tarafa kaldırın. Tüm eski fotoğraf albümlerinizi saklamak yerine, bir diske kaydedin.

7.  Miktarı Azaltın

Sahip olduğunuz şeylerin miktarını en aza indirdikten sonra, evinize getirdiklerinizi de sınırlamaya başladığınızdan emin olun. Tüm bu işi, birkaç dürtüsel alışveriş çılgınlığı tarafından kandırılmak için yapmadınız.

Satın aldığınız her yeni ürün için dolabınızdan bir parça kıyafet çıkarmayı deneyin. Her ay yeni öğeler için kendinize bir harcama limiti belirleyin. Ve okumadığınız dergi aboneliklerini iptal ettiğinizden emin olun. Daha minimalist bir yaşam tarzı benimseyerek ve bunu gelecekteki alışverişlerinize uygulayarak, para biriktirin. Minimalizmin karmaşık değildir. İnanın yaşam tarzınızda bu kolay değişiklikleri yaptıktan sonra daha az ile yaşamaktan çok keyif alacaksınız.

 

Neden yoga yapmalısınız? Neden yoga yapmalısınız? Yoganın her yaşta fiziksel ve zihinsel sağlığımıza faydaları vardır. Yoga yaparken seviyeniz ne olursa olsun, düzenli olarak pratik yapıyorsanız daha iyi hissedersiniz.

 

Yorumlar
Kalan Karakter 800