Zaman yönetimi nedir, nasıl yapılır?

Zaman yönetimi; üretkenliği ve verimliliği arttırmayı amaçlayan, gündelik yaşamda yaptığınız eylemlere doğru zamanı ayırmanızı sağlayan ve zamanı bilinçli bir şekilde kontrol etmenize yardımcı olan bir yöntemdir. Peki zaman yönetimi nasıl yapılır?

Zaman yönetiminin sadece iş ve çalışma etkinlikleri için kullanıldığı düşünülse de bu yaygın düşünce yanlıştır. Özellikle günümüzde zaman yönetimi ve planlama, şahsi aktiviteler için de kullanılan bir yöntemdir.

ZAMAN YÖNETİMİ YAPMAK NE DEMEK?

Zaman yönetimi yapmak, işleri vaktinde yetiştirmek ve verimliliği arttırmak için zamanı bilinçli olarak kontrol altına almaktır. Zaman yönetimi yapmak, kişinin birden fazla işi önemine ve aciliyetine göre sıralayarak planlamasını sağlamaktadır.

Zaman yönetimi yaparken bazı özel tekniklerden faydalanılır. Etkili bir zaman yönetimi yapmak için bu tekniklerin nasıl kullanıldığı öğrenilmelidir.

ZAMAN YÖNETİMİ NASIL OLMALI?

Zaman yönetimi; yapılması gereken işleri önem sırasına koyarak, aciliyeti olanları önceliklendirerek, işleri bitirmek için süre sınırı koyarak ve gerekli olmayan işleri eleyerek yapılmalıdır.

ZAMAN YÖNETİMİ İNSANA NE KAZANDIRIR?

Zaman yönetimi insana vaktini verimli bir şekilde kullanma becerisi kazandırır ve kişinin işlerini vaktinde bitirmesini sağlar. Zaman yönetimi, özellikle yoğun insanların işine yarayan bir tekniktir. Aynı anda birden fazla işle uğraşan kişilerin zaman yönetimi yaparak sorumluluklarını yerine getirmesi sağlanır.

Yorumlar
Kalan Karakter 800