Warren Buffett'tan hayat dersleri! Birçok ipucu var

Herkesin işine yarayabilecek ve kullanabileceği birçok Warren Buffett ipucu var. İşte bunlardan bazıları:

1 5 Zengin olacağınıza inanın

Bir gün zengin olacağınıza inanmalısınız. Warren Buffett bir konuşmasında, "Zengin olacağımı hep biliyordum. Bundan bir an bile şüphelendiğimi sanmıyorum.” der. En iyi sonuçları elde etmek için kendinizden yüksek beklentileriniz olsun ve hedefleriniz doğrultusunda çalışın.

2 5 Birikime genç yaşta başlayın

Warren Buffett 15 yaşına geldiğinde gazete dağıtarak ve dergi abonelikleri satarak 2.000 dolar kazanır. Kazancının 1.200 dolarını bir çiftliğe yatırım yapmak için kullanır ve çiftçiyle bir kar paylaşımı anlaşması yapar. Peki bundan çıkaracağımız ders nedir? Bir an önce para biriktirmeye başlayın, böylece alışkanlık edinirsiniz. İster bir işe yatırım yapmak için biriktirin, ister ilk evinizi satın alın, ama biriktirmenin önemli olduğunu unutmayın.

3 5 Denemekten vazgeçmeyin

Buffett, üniversiteden mezun olduğunda Wall Street'te çalışmak ister. Akıl hocası Graham’a onunla çalışmayı teklif eder. Ancak Graham “hayır” der. Böylece Buffett, Omaha'ya geri döner. Ama yine de Graham'a fikir vermeye devam eder. Sonunda, Graham Buffett'ı işe alır. Gerçekten çalışmak istediğiniz potansiyel bir işverenden “hayır” alırsanız, bunu asla nihai bir cevap olarak almayın. Evet cevabı alana kadar denemeye devam edin.

4 5 Topluluk önünde konuşmada ustalaşın

Topluluk önünde konuşma becerileri sizi mesleğinizde çok ileriye götürebilir. Bununla birlikte, büyük grupların önünde konuşmak bazıları için, hatta Buffett için bile zor olabilir. Ancak Buffett, korkusunun ona ele geçirmesine izin vermek yerine topluluk önünde konuşma becerilerini geliştirmek için gerekli adımları attı. Forbes'a göre, topluluk önünde konuşma kursu aldı ve bir grubun önünde nasıl konuşulacağını öğrendi.

5 5 Tutumlu yaşayın

Hayattaki hedefleriniz ne olursa olsun, tutumlu yaşamak size bunları başarma özgürlüğü verir. Müsrif yaşam tarzları yaşayan diğer milyarderlerin aksine, Buffett mütevazi yaşamasıyla tanınır.

Etiketler Warren Buffett
Yorumlar
Kalan Karakter 800