Sahte Altınlara Karşı Önlem: Mağduriyetler Artınca Kuyumcular Yeni Uygulama Başladı! Yazı Astılar!

Adana'da kuyumcuları arasında yeni bir uygulama başladı. Son dönemde artan sahte ve ayarı düşük altın satışları nedeniyle hem esnafın hem de vatandaşın mağduriyetini gidermek amacıyla, şehirdeki kuyumculara özel bir uygulama başlatıldı.

Güncelleme:

Kuyumcu dükkanlarına asılan "Bu iş yerinde sadece yeni tarihli darphane sarrafiye ürünleri satılmaktadır" yazılı levhalarla güven sunarken, yeni uygulama ile birlikte, artık sadece yeni tarihli darphane gram, çeyrek, yarım ve tam altınlar satışa sunulacak olması dikkat çekti.

Sahte Altınlara Karşı Önlem

Altın fiyatlarının rekor seviyelere ulaşması, maalesef sahte altın üreten "merdiven altı" üreticileri de harekete geçirdi. Geçtiğimiz Mayıs ayında Adana'da düzenlenen operasyonda 12 milyon TL'nin üzerinde sahte altın ele geçirilmesi, sorunun ne kadar ciddi olduğunu gösteriyor. Bu durumun önüne geçmek için Adana Kuyumcular Odası harekete geçti.

Sahte Altınlara Karşı Önlem: Mağduriyetler Artınca Kuyumcular Yeni Uygulama Başladı! Yazı Astılar! resim: 0

Oda tarafından alınan karar uyarınca, artık müşterilerden gelen gram, çeyrek, yarım ve tam altınlar, ayar kontrolü yapıldıktan sonra eritilmek üzere satın alınacak. Bu sayede, ayarı düşük veya sahte altınların yeniden piyasaya sürülmesi engellenmiş olacak.

"Hem Vatandaşı Hem Esnafı Koruyoruz"

Adana Kuyumcular Odası Başkanı Oğuz Başman, uygulamanın amacının hem vatandaşları hem de esnafı korumak olduğunu belirten bir açıklama yaptı. Başman, "Piyasayı hem eski mallardan temizlemek hem de vatandaşlarımızın ellerindeki altınları sıfır altınlarla değiştirmek için bu uygulamaya geçtik" diyerek, tüketicilere hediye veya yatırım amaçlı altın alırken mutlaka yeni tarihli ürünleri tercih etmeleri tavsiyesinde bulundu.

Başman ayrıca, piyasayı manipüle eden ve sahte altın satan kişiler hakkında Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayette bulunduklarını ve konunun yakından takipçisi olacaklarını belirtti.

Yeni uygulama ile birlikte Adana altın piyasasında güvenin yeniden tesis edilmesi ve tüketicilerin gönül rahatlığıyla altın alıp satabilmesi amaçlarken, bu uygulamaya uymayan kuyumcuların şikayet edilebileceği ayrıca belirtildi.

Etiketler Altın
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Yorumlar
Kalan Karakter 800