Ne kadar emekli maaşı alacağınızı nasıl öğrenebilirsiniz? İşte e-Devlet üzerinden öğrenmenin yolu

E-Devlet üzerinden 3600 prim gününü dolduranlar, ne kadar emekli maaşı alabileceklerini detaylı bir şekilde öğrenebiliyor. Sistem, yeni zam oranları ile güncellendi. İşte e-Devlet üzerinden emekli maaşı öğrenme sürecine dair ayrıntılar…

Güncelleme:

Her ay işveren tarafından Sosyal Güvenlik Kurumu'na yatırılan primler, emeklilik için biriktirilen gün sayısını belirliyor. Toplam 3600 günü aşan bir sürede, çalışanlar e-Devlet üzerinden ne kadar emekli maaşı alabileceklerini görebiliyor. 

Hürriyet'in haberine göre, emekli maaşı hesaplama sistemi bir ayı aşkın süre kapalı tutuldu ve yeni zam oranları eklenerek sistem tekrar aktif hale getirildi.

Peki ne kadar emekli maaşı alacağınızı nasıl öğrenebilirsiniz?

Emekli maaşını öğrenmek isteyenler, e-Devlet'e giriş yaparak "Ne kadar emekli maaşı alırım" ifadesini arama kısmına yazmalı. SGK'lılar için "4A Emekli Aylık Bilgisi Hesaplama" sekmesine tıklayarak, ardından gelen penceredeki bilgilendirme yazısındaki tiki işaretleyip "Devam Et" butonuna tıklamalıdır.

Bağ-Kurlular için ise arama kısmına "4B Emekli Aylığı Hesaplama" ifadesini yazmak ve gerekli detayları işaretlemek gerekli. Bağ-Kurlular, 5400 günü doldurduktan sonra olası emekli aylıklarını görebilmektedir.

Yeni pencerede, çalışılan sektör ve bakmakla yükümlü olunan kişi gibi seçenekleri işaretleyerek "Hesapla" butonuna tıklanmalı. Son pencerede ise olası emekli maaşı, ek ödeme tutarı, aylık ve yıllık ortalama kazançlar, dönemlere göre aylık bağlanma oranları ve prim gün sayıları detaylı bir şekilde görüntülenir. 
 
 
 

Etiketler e-Devlet Maaş Zam
Yorumlar
Kalan Karakter 800