Faturalardan tasarruf etme yolları...

Faturalarınızı her ay aldığınızda endişe mi duyuyorsunuz? Yüksek fatura geldiğinde sebebini merak ediyor musunuz? Elektrik faturalarınızı düşük tutmak istiyorsanız, aşağıdaki alışkanlıkları değiştirebilirsiniz...

Kullan ya da kapat

Tasarruf etmek istiyorsanız kullan ya da kapat stratejisini benimsemelisiniz. Her şeyi kapatma alışkanlığı edinmenin yanı sıra konu enerji ve diğer kaynakları tüketmeye geldiğinde dikkatli olmanıza da yardımcı olur. Kendinize sorun, “Şu anda bunu mu kullanıyorum? Bunun açık olması gerekiyor mu?” Cevap hayır ise, bazı cihazları kapatmak için biraz zaman ayırın. Bu, kendinizi daha iyi hissetmenize ve elektrik, su ve ısınma faturalarınızdan tasarruf etmenize yardımcı olabilir.

Enerji verimli ürünler satın alın

Buzdolabı, çamaşır makinesi veya kurutma makinesi gibi yeni bir cihaz satın almanız gerekiyorsa, enerji verimli bir model satın aldığınızdan emin olun. Bu, elektrik maliyetlerinizi düşürmenize yardımcı olur ve ayrıca indirimlerden yararlanabilirsiniz. Yeni bir cihaza ihtiyacınız yoksa ampullerinizi enerji tasarruflu seçeneklerle değiştirerek de paradan tasarruf edebilirsiniz.

Termostatınızın sıcaklığını düşük tutun

Evde olmadığınızda termostatınızı kullanmanıza gerek yok. Fakat evdeyken sıcaklığı konfor seviyenize uyacak şekilde manuel olarak değiştirmeye karar verebilirsiniz. Bu, uzun vadede enerji israfından kurtulmanıza yardımcı olacak.

Fişi çekin

Belirli bir cihazı kullanmıyorsanız, elektrik maliyetlerinizi azaltmaya yardımcı olmak için fişini çekmeyi düşünün. Bir düşünün: TV'nizi, kahve makinenizi ve telefonunuzun şarj cihazını kullanmadığınız zamanlarda, muhtemelen hala duvardaki prize takılıdırlar. Cihazlarınıza bir mola verin ve fişlerini çekin. Cüzdanınız size teşekkür edecek.

Sızıntıları kapatın

Pencere ve kapılarda hava sızıntısı olması yaygın bir durum. Bu deliklerden ve boşluklardan giren veya çıkan sıcak veya soğuk hava, siz farkına bile varmadan daha yüksek enerji maliyetlerine neden olabilir. Bunu düzeltmek için, kapılarınızı ve pencerelerinizi sızdırmaz hale getirmek ve pencere ve kapılarınızdan havanın girmesini veya çıkmasını önlemek için doldurmayı deneyin. 

Gelişmiş anahtarlı uzatma kabloları alın

Kullanılmadığında elektronik cihazlarınızın fişini çekmek iyi bir fikir olsa da bazen unutabilirsiniz. Çözüm? Gelişmiş anahtarlı uzatma kabloları almak. Bunlar, cihazlarınız kullanılmadığında kullanılan elektriği azaltarak enerji maliyetlerini düşürmeye yardımcı olabilir.

Faturalarınızı etkili bir şekilde düşürmek için bu ipuçlarına başvurabilirsiniz. İnanın bu ipuçları finansal hedefleriniz ve tasarruf etmeniz için para biriktirmenize yardımcı olacak.

Etiketler Tasarruf
Yorumlar
Kalan Karakter 800