Evcil hayvanlarla seyahate çıkarken nelere dikkat edilmeli?

Eğer evcil bir hayvanınız varsa seyahat yaparken dikkat etmeniz gereken şeylerin sayısı artar. Küçük dostlarımızın rahatı hem onlar için hem de sizin için çok önemlidir. Peki, evcil hayvanlarla seyahat ederken nelere dikkat edilmeli?

Güncelleme:

Araba yolculuklarında evcil hayvanların güvenliği ve rahatı hem arabadakiler için hem de hayvanlar için çok önemlidir. Eğer güvenli seyahat ortamı sağlanmazsa, bu durum can ve mal kayıplarını beraberinde getirebilir.

Evcil hayvanla seyahate çıkmadan önce yapılması gerekenler

Uzun yolculuğa çıkmadan önce, evcil hayvanınızla birlikte şehirde ufak turlar atmak onun arabaya alışmasını sağlar. Bazı evcil hayvanlar (özellikle kediler) kendilerini taşıma çantası ve kafeslerin içinde daha güvende hissedebilirler.

Uzun yola çıkmadan önce varsa evcil hayvanınızın sevdiği oyuncakları da yanınıza alabilirsiniz. Böylelikle kendilerini daha rahat ve güvende hissedebilirler.

Evcil hayvanla seyahate çıkarken nelere dikkat edilmeli?

  • Evcil hayvanınızı emniyet kemeriyle bağlayacaksanız, test edilmiş onaylanmış ürünleri tercih etmelisiniz.
  • Arabayla uzun yolculuk sırasında düzenli olarak mola vermelisiniz. Bir ya da iki saatte bir mola vermek uygun olacaktır.
  • Uzun yola çıkmadan hemen önce evcil hayvanınızı beslememelisiniz. Evcil hayvanınızı midesi bulanabilir ya da kendini rahatsız hissedebilir.
  • Araba içerisinde yakınlarınızda kesinlikle yeteri kadar su ve besin bulundurmalısınız.
  • Köpek ya da kedi gibi evcil hayvanlar kafes içerisinde yolculuk etmesi daha uygundur. Çok hareketli bir hayvan değilse, refakatçi eşliğinde kafessiz de yolculuk edebilir.
Zor insanlarla mücadelenin anahtarı!Zor insanlarla mücadelenin anahtarı!Prof. Dr. Kültegin Ögel, zor insanların davranışlarını ve mücadelenin anahtarını anlattı.

 

Etiketler Seyahat
Yorumlar
Kalan Karakter 800