En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? İşte Ocak ayında yapılacak olan zam detayları

Son dakika haberleri… Emekli zammı artık milyonların gündeminde. Ocak ayında emeklilerin maaşlarının ne kadar olacağı konusu tam 15.5 milyon emekli vatandaşı ilgilendiriyor.

Güncelleme:

Son dakika haberleri… Emekli zammı artık milyonların gündeminde. Ocak ayında emeklilerin maaşlarının ne kadar olacağı konusu tam 15.5 milyon emekli vatandaşı ilgilendiriyor. İşte bu noktada artık emekli insanların maaşlarını öğrenecekleri zamanlara da girilmeye başlandı. Hükümet cephesinden de hem asgari ücret hem de emekli maaşları ile ilgili umut verici haberler gelmeye devam ediyor.

SSK, Bağ – Kur ve emekli sandığı için düzenleme artık yavaş yavaş belli olmaya başlıyor. Özellikle enflasyon farkları ile gündeme gelen süreçte hesaplara yatacak olan rakamda yavaş yavaş netleşmeye başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen emirle harekete geçen Mehmet Şimşek ise bütçeyi sonuna kadar zorlayacak.

Ocak ayı emekli maaşları ne kadar yatacak?

Türkiye’de 15 milyonu aşkın emekli bulunuyor. Bunu gündemine alan hükümet yetkilileri ise gereken çalışmayı başlattı. Buna göre Recep Tayyip Erdoğan,  Bakan Vedat Işıkhan’a da gerekli talimatı verdi ve çalışmalar başladı. Son kararı Cumhurbaşkanı’nın vermesi beklenirken emekli için %50 yapılacak olan zam ile birlikte en düşük emekli maaşının (kök maaşı 6.000 TL olanlar için) 10.000 TL olması bekleniyor.

Etiketler Zam emekli
Yorumlar
Kalan Karakter 800