Emekliler, zam oranının yeniden gözden geçirilmesini talep etti

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, en düşük emekli aylığının açlık sınırının altında kaldığını vurgulayarak emekli aylıklarına yapılan zam oranının gözden geçirilmesini talep etti.

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın son Kabine Toplantısı'nda en düşük emekli aylığının 10 bin liraya yükseltilmesi ve SSK ve Bağkur emeklilerine yüzde 5 ilave artış yapılması kararının, emeklilerin beklentilerinin altında kaldığını ifade etti.

Ergün, en düşük emekli aylığının 10 bin liraya çıkarılmasının yanı sıra SSK ve Bağkur emeklilerine yapılan yüzde 5'lik ilave artışın emeklilerin taleplerini karşılamadığını belirterek, söz konusu zamların gözden geçirilmesini talep etti. Ayrıca, en düşük emekli aylığının 10 bin lira olmasına rağmen, açlık sınırının üzerinde hesaplanan 14 bin lira seviyesine dahi ulaşamadığını vurguladı.

Zamlar yeniden değerlendirilmeli

Ergün, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) son altı aylık Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) oranını yüzde 37,57 olarak açıkladığını hatırlatarak, bu oranın dikkate alınması durumunda en düşük emekli aylığının 10 bin 318 lira olması gerektiğini belirtti. Ayrıca, nisan-aralık 2023 döneminde en düşük aylık ödemesinin yapıldığı sırada TÜFE artışının yüzde 46,3 olduğunu ifade ederek, en düşük aylık ödemesinin 10 bin 972 lira olması gerektiğini vurguladı.

Ergün, temmuz ayını beklemenin emekli aylıkları arasındaki uçurumu artıracağını belirterek, en düşük emekli aylığının 10 bin liraya çıkarılması ve SSK ile Bağkur emeklilerine yapılan yüzde 5'lik artışın emeklilerin beklentilerini karşılamadığını söyleyerek, konunun tekrar değerlendirilmesi ve emeklilerin yaşam mücadelesinde bir rahatlama sağlanması için yeni bir düzenleme yapılmasını talep etti.

Etiketler Zam
Yorumlar
Kalan Karakter 800