Deprem çantasında neler olmalı?

Kahramanmaraş depremi sonrası deprem çantasının önemi bir kez daha anlaşıldı. Afet ve acil durum çantası olarak da geçen deprem çantası herkesin evinde bulundurması gerekenler arasında yer alıyor. Peki deprem çantası nasıl hazırlanmalı? Deprem çantasının içinde ne olmalı?

Güncelleme:

Afetlerden hemen sonra ihtiyaç duyabileceğiniz malzemelerin bulunduğu bir Afet ve Acil Durum Çantanızın hazır ve ulaşılabilecek bir yerde olması önemlidir. Çanta, sorumlu olduğunuz kişi/kişiler (bebekler, yaşlılar, engelliler) ve varsa evcil hayvanlarınız için gerekli ihtiyaçları da içermelidir.

AFAD tarafından yayımlanan deprem çantası içindekiler listesi şöyle:

GIDA

Yüksek kalorili, vitamin ve karbonhidrat içeren, su kaybını önleyen ve dayanıklı (çabuk bozulmayan) gıdalar (Konserve, kuru meyveler, tahin–pekmez, meyve suyu, vb.).

ÖNEMLİ BELGE FOTOKOPİLERİ

Kimlik kartları (nüfus cüzdanı, ehliyet vb.)

Tapu, sigorta, ruhsat belgeleri

Zorunlu Deprem Poliçesi

Diplomalar

Pasaport, banka cüzdanı vb.

Diğer (evcil hayvan sağlık karnesi, vb.)

deprem çantası

GİYECEKLER

İç çamaşırı

Çorap

Yağmurluk

İklime uygun giysiler

SU

Her bir aile üyesi düşünülerek yeterli içme suyu alınmalı.

Deprem çantasında neler olmalı? resim: 1

HİJYEN MALZEMELERİ

Sabun ve Dezenfektanlar

Diş fırçası ve macunu

Islak mendil

Tuvalet kâğıdı

Hijyenik ped

DİĞER MALZEMELER

İlk yardım çantası

Uyku tulumu veya battaniye

Çakı, düdük, küçük makas

Kâğıt, kalem

Pilli radyo, el feneri ve yedek piller (dayanıklı/uzun ömürlü pil seçilmeli)

Depremzedenin hakları neler?Depremzedenin hakları neler?Kahramanmaraş merkezli deprem felaketlerinin ardından, binlerce bina yıkıldı ve işyerleri kullanılamaz hale geldi. Peki bu durumda olan depremzedelerin hakları neler? Depremzede hak kaybı yaşanmaması için hukuki olarak nelere dikkat etmeli? İşte Avukat Dr. Umut Metin konuyla ilgili açıklamaları...

 

Deprem yardımı yaparken sahte sitelere dikkat!Deprem yardımı yaparken sahte sitelere dikkat!Ülkemizi derinden sarsan deprem felaketi sonrası yurt genelinde halk, depremzedelere yardım etmek için seferber oldu. Yardım kampanyalarını dolandırıcılığa malzeme eden sahte hesaplar ve siteler ise bu durumu fırsat bilerek meydana çıktı.

 

Yorumlar
Kalan Karakter 800