Çalışanların ofisteki mutluluğunu artıracak öneriler

Çalışanlarınızın başarısı, mutlu olmaktan geçer. İşte çalışanlarınızı motive edecek ve şirketinize bağlılığı artıracak bazı öneriler...

Güncelleme:

Birçok araştırmayla da ortaya konmuş olduğu gibi, mutlu çalışanlarla dolu bir işyerinin verimini başka hiçbir şeyle elde edemezsiniz. Unutmayın ki, her yıl gururla açıklanan “En sevilen markalar” o listeye gülümseyen, işyerinden ve çalışma şartlarından memnun çalışanları ile geliyorlar.

Dinleyip, çözüm üretin

Çalışanlarınızın sesine kulak vermenin size bir maliyeti yok ama katkısı çok. Genel memnuniyet durumları, daha fazla verim sağlamak için bir ihtiyaçları olup olmadığı, yaptıkları işlerle yeterli kişisel tatmine ulaşıp ulaşamadıkları… Düzenli olarak mini anketler yapabilir, ihtiyaç durumunda onları bire bir dinleyebilir ve gerekli gördüğünüz konularda çözüm yolları önerebilirsiniz.

Onlara değerli olduklarını hissettirin

Çalışanlarınızın kendini ailenin bir parçası olarak görmesi ve değerli hissetmesi hem işyerine bağlılığını hem verimini arttıracaktır. Ne de olsa herkes ailesinin daima çok iyi olmasını ister. Onlara ailelerini, eşlerini, çocuklarını, sağlıklarını vs sorun, sizin için yalnızca bir çalışandan daha öte bir değerleri olduğunu hissettirin.

Motivasyon artırıcı küçük sürprizler yapın

Her insanın doğasında yaptığının görülmesi ve takdir edilmesi isteği vardır. Çalışanlarınıza çalışmalarını, başarılarını, gayretlerini gördüğünüzü ve takdir ettiğinizi hissettirin. Onlara motivasyonlarını arttırıcı küçük sürprizler yapabilir, hediye kuponları vs sunabilirsiniz.

Gerekli tüm imkanlar sunulmalı

Çalışanların işlerine gerçekten bağlılık hissetmelerini ve görevlerinde başarılı olmalarını sağlamak için gerekli olan tüm araçlar sunulmalıdır.

Ödüllendirin

Çalışma karşılığı olarak, ara sıra öğle yemeği, tatlı, hediye kartı gibi hediyeler çalışanların motivasyonunu artıracaktır.

Etiketler Kariyer
Yorumlar
Kalan Karakter 800