Bu sıcakta dışarıda olmak istemeyenlere: Evde düzenleyebileceğiniz keyifli aktivite önerileri!

Hava sıcaklığı her geçen gün artınca evde vakit geçirmek birçoğumuz için rutin haline geldi. Yoğun iş temposu, trafik ve günlük hayatın stresini göz önünde bulundurup evde vakit geçirmeyi avantaja çevirebilirsiniz. Bu yazımızda sizlere evde düzenleyebileceğiniz keyifli aktivite önerileri sunacağız.

Güncelleme:

Huzurlu ev ortamında zihni ve bedeni dinlendirmek büyük önem taşır ama hangimizin canı keyifli vakit geçirmek istemez ki? Her ne kadar eğlence denildiğinde dış ortamlar akıllara geliyor olsa da dışarı çıkmadan da eğlence dolu aktiviteler yapmak mümkündür. İşte, evde keyifli zaman geçirebilmeniz için aktivite önerileri!

Kahve ve çay tadımı yapmak

kahve ve çay tadımı

Kahve içmeden ayılamayanlardan mısınız yoksa günde bir demlik çayı tek başına bitirenlerden mi? Hangi tarafta olursanız olun lezzetine doyum olmayan bu etkinliği mutlaka deneyin! Satın alacağınız farklı kahve ve çay çeşitlerini deneyimleyerek tadım etkinliği düzenlemeyi tercih edebilirsiniz. Ya da daha ekonomik bir öneriyle, farklı ülkelerin kahve ve çay demleme yöntemlerini evinizde bulunan ürünler üzerinde deneyip daha önce keşfetmediğiniz bir lezzet yolculuğuna çıkabilirsiniz. Bu sıcak havada çay- kahve mi içilir, derseniz... Dışarıda onca para ödediğimiz ''ice tea'' ve ''ice coffee'' leri evde yapmayı deneyin! Buz gibi ev yapımı kahve ve çayların tadını çıkarın.

Yabancı dil pratiği yapmak

yabancı dil pratiği

Dil öğrenme merakınız varsa ya da işiniz, eğitiminiz için bu bir zorunluluksa evde yabancı dil pratiği yaparak bu durumu keyifli ve eğitici bir aktiviteye çevirebilirsiniz. Dil uygulamaları kullanmak, çeviri alıştırmaları yapmak veya yabancı filmler izlemek genel kültürünüzü geliştirip yeni bir dil öğrenirken eğlenmenizi sağlayacaktır.

Evde spa günü yapmak

evde spa

Kadın erkek fark etmez, bakımlı olmak her bireyin özgüvenini tazeler. Kendinize bir spa günü ayırarak evde masaj yapabilir, yüz maskeleri uygulayabilir ve dinlendirici banyoların keyfini çıkarabilirsiniz. Üstelik kullanacağınız maskelere ek bir bütçe ayırmanıza da gerek yok. Doğal içerikli, ev yapımı birçok maske hazırlayabilirsiniz. Bu aktivite rahatlamanıza yardımcı olmakla kalmayacak, haftanın yorgunluğunu atmanıza da katkı sağlayacaktır.

Kitap kulübü/ Film gecesi düzenlemek

kitap ve film

kitap ve film

Evde düzenleyeceğiniz kitap kulübü veya film gecesi keyifli bir sosyal etkinlik olabilir. Ailenizle veya arkadaşlarınızı davet ederek düzenleyebileceğiniz bu gecede öncesinde birlikte belirlediğiniz kitapları okuyup tartışabilir, kitaplardan uyarlanan filmleri izleyebilir ve sonrasında üzerine uzun uzun sohbet edebilirsiniz. Birlikte hazırlayacağınız bir kase dolusu patlamış mısır ve taze sıkılmış portakal suyu da bu serüvenin en iyi eşlikçileri olacaktır. İlişki bağlarınızı güçlendirecek olmanız da cabası! 

 

Yeni yemek tarifleri denemek

yemek tarifi

Evde keyifli vakit geçirmenin lezzetli bir yolu daha önce denemediğiniz yeni tarifler deneyerek harika yemekler pişirmektir. Kendi pizzanızı yapmak, ev yapımı hamburger hazırlamak veya yabancı ülkelerin favori tatlı tariflerini denemek keyifli bir deneyim olabilir. Bununla kalmayıp aileniz veya arkadaşlarınızın katılımıyla, hazırladığınız yemeklerin denenip oylandığı bir yemek pişirme yarışması dahi düzenleyebilirsiniz!

evde vakit geçirmek

Görüldüğü üzere evde geçirilen zaman sıkıcı olmak zorunda değil! Ev konforunda gerçekleştirebileceğiniz birçok keyifli aktivite var. Bu aktiviteler stresinizi azaltıp ruhunuzu yenilerken sevdiklerinizle bir araya gelmenizi ve özel anlar paylaşmanızı sağlayacaktır. 

Şimdiden keyifli anlar dileriz, deneyimlerinizi ya da farklı aktivite önerilerinizi yorum yaparak bizimle paylaşabilirsiniz...

Sağlıkla kalın.

Etiketler Eğlence ilişki
Yorumlar
Kalan Karakter 800