Bill Gates: Hayır işleri için her şeyimi satacağım

Teknoloji milyarderi Bill Gates, "En kıt kaynak olan toprağın bir kişide toplanmasıyla yardımseverlik çelişmiyor mu?" sorusunu “Elimdekilerin tamamını hayır işleri için satacağım” diye cevapladı.

1 4 BİLL GATES’E İSTEDİKLERİNİ SORDULAR
BİLL GATES’E İSTEDİKLERİNİ SORDULAR

Bill Gates’e istediklerini sordular. Reddit'te çarşamba düzenlenen Bana İstediğini Sor (Ask Me Anything) etkinliğine katılan Bill Gates, servetiyle ilgili konuştu.

Teknoloji milyarderine burada "En kıt kaynak olan toprağın bir kişide toplanmasıyla yardımseverlik çelişmiyor mu?" sorusu yöneltildi.

2 4 ELİMDEKİLERİN TAMAMINI HAYIR KURUMU İÇİN SATACAĞIM
ELİMDEKİLERİN TAMAMINI HAYIR KURUMU İÇİN SATACAĞIM

Dünyanın en zengin kişilerinden biri olan teknoloji milyarderi buna cevaben elindekilerinin tamamını hayır kurumu için satacağını söyledi.

Gates bu esnada yatırım ekibinin, tarım arazileri dahil pek çok alanda yatırım yapmayı sürdürdüğünü ifade etti.

3 4 TARIM ARAZİLERİM YATIRIMLARIMIN YÜZDE 4'ÜNDEN DAHA AZ
TARIM ARAZİLERİM YATIRIMLARIMIN YÜZDE 4'ÜNDEN DAHA AZ

Gates, tarım arazilerinin yatırımlarının yüzde 4'ünden daha azına denk geldiğinin altını çizdi. ABD'nin en büyük toprak sahibi unvanını taşıyan milyarder, tarım arazisi satın almasıyla ilgili gelen bir başka soruya da şu yanıtı verdi:

4 4 DAHA FAZLA İSTİHDAM İÇİN BU TARLALARA YATIRIM YAPTIM
DAHA FAZLA İSTİHDAM İÇİN BU TARLALARA YATIRIM YAPTIM

ABD'deki tarım arazilerinin 4 binde birinden daha azına sahibim. Daha verimli hale getirmek ve daha fazla istihdam yaratmak için bu çiftliklere yatırım yaptım. Bunda büyük bir plan yok. Aslında bütün bu kararlar profesyonel bir yatırım ekibi tarafından veriliyor.

Yorumlar
Kalan Karakter 800