Netflix'ten oyun kumandası uygulaması!

Netflix, oyunlarını geliştirmeye devam ediyor. Şirket, son olarak iOS cihazlarda kullanılabilecek bir oyun kumandası uygulaması yayınladı. İşte detaylar...

Güncelleme:

Kasım 2021'de, Netflix mobil oyunlara yatırım yaparak oyun hizmetini başlattı. Şirket, bu süreçte birkaç oyun geliştirme stüdyosunu satın aldı ve oyun odaklı personel sayısını artırdı. Ancak hala gelişmeye açık yönler bulunuyor ve şirket bu konuda sessiz sedasız çalışmalarına devam ediyor gibi görünüyor.

Netflix, App Store'da  herhangi bir duyuru yapmadan "Game Controller" adlı bir oyun kumandası uygulamasını yayınladı. Bu hamle, şirketin yakın zamanda akıllı televizyonlarda da oyun oynanmasını sağlama planlarını doğrular nitelikte.

Game Controller nedir? 

Ücretsiz olan bu uygulamanın kısa açıklamasında "Çok yakında Netflix'te" ifadesi bulunuyor. Netflix Oyun Kumandası, televizyonlarda oyun oynama deneyimini geliştirmeyi amaçlıyor. Uygulama, telefon veya tabletinizi bir oyun kumandasına dönüştürerek televizyonla bağlantı kuruyor.

Oyun Kumandası uygulamasını açtıktan sonra, televizyondan bir oyun seçebilir ve ardından uygulamanın sağladığı talimatları takip ederek kumandayı kullanmaya başlayabilirsiniz. Ancak Netflix'in oyunlar uygulaması ve bu yeni kumanda uygulaması hâlâ beta aşamasında olduğundan, şu anda tüm cihazları desteklemiyor.

Netflix'ten oyun kumandası uygulaması! resim: 0

Şu an için Netflix Oyun Kumandası uygulaması, sınırlı işlevselliğe sahip durumda. App Store'daki görseller, düz siyah bir arka plan üzerinde solda sanal bir joystick ve sağda Xbox ve Nintendo Switch kumandalarına benzeyen XYAB etiketli tuş düzenine sahip bir kontrol cihazı tasarımını gösteriyor.

Her ne kadar tuşların etiketleri Xbox ve Switch'e benzese de, dizilişleri oldukça farklı. Büyük bir A tuşunun etrafına dizilmiş XYB tuşları, bir kedi patisini andıran bir düzeni temsil ediyor.

Şu an için oyun kumandası uygulaması yalnızca iOS 15.0 veya üzeri sürümünü çalıştıran iPhone, iPad veya iPod touch cihazlarında kullanılabiliyor. Ne yazık ki, Android platformunda bu uygulamanın mevcut olup olmayacağı henüz belirsizliğini koruyor. Öte yandan, hangi oyunların bu oyun kumandasını destekleyeceği de henüz netlik kazanmış değil. (Shiftdelete) 

Etiketler Netflix
Yorumlar
Kalan Karakter 800