İşyerinde mükemmel bir gün için ne yapmalı?

İşte motivasyonunuzu korumak ve çalışma saatlerinden en iyi şekilde yararlanmak için bunlara dikkat edin.

Güncelleme:

Hazırlık çok önemli! Giyeceğiniz kıyafetleri hazırlayın ve 6-8 saat uyuduğunuzdan emin olun. Sakin geçirilmiş bi gecenin ardından alacağınız yeterli uyku bir sonraki gün işte kendinizi çok daha iyi hissetmenizi sağlayacak.

  • Alarmı ertelemeyin, kahvaltı edin ve mümkünse egzersiz yapın. Böylece güne pozitif başlayabileceksiniz!
  • En enerjik ve pozitif halinizle işe vardınız, işte en önemli işlerinizi yapmak için mükemmel bir zaman. Maillerinizi okuyarak vakit kaybetmeyin, sonradan yapmaya üşeneceğiniz zor ve büyük işlere başlayın. Zihniniz dinlenmiş olduğu için işyerinde geçirdiğiniz en verimli saatler sabah saatleri.
  • Maillerinizi artık kontrol edebilirsiniz. Sizi asıl işlerinizden alıkoyacak, halledilmesi gereken diğer görevlerinizi şimdi halledebilirsiniz.
  • Hava güzelse yemeği parkta yiyebilirsiniz. Parka gitmek stresi azaltır ve zihni temizler. Yakınlarda park yoksa bile en azından dışarı çıkıp hava almayı deneyin. Öğle yemeğini bir yürüyüş ve sevdiğiniz birine yapacağınız bir telefon konuşması ile tamamlayın. Böylece öğleden sonra işe yaratıcılığınızı tetiklemiş olarak başlayabileceksiniz.
  • Öğle yemeğinden sonra üretkenliğiniz yine zirvede. Orta seviyede önem taşıyan işlerinizi şimdi halledebilirsiniz.
  • Gün sonuna yaklaşırken artık veriminiz düşmeye başlıyor. İşlerinizi düzenlemekle uğraşabilirsiniz. Gereksiz postaları temizleyin, dosyalarınızı toparlayın, yapılacaklar listenizi kontrol edin, takviminize göz gezdirin ve bir sonraki gün yapacaklarınızı belirleyin.
  • İş hayatını ve özel hayatı dengelemek, işyerinde iyi vakit geçirmek açısından büyük önem taşıyor. Kendinizi sadece bir sonraki gün için hazırlayın.
Yorumlar
Kalan Karakter 800