Hafızanızı nasıl güçlendirebilirsiniz?

‘’Anahtarları nereye koydum?’’, ‘’Evden çıkarken ütünün fişini çekmiş miyim?’’, ‘’Banyonun ışığını açık bıraktım sanırım.’’ Bunlar hepimizin yaşadığı günlük, küçük unutkanlıklar. Peki hafızanızı nasıl güçlendirebilirsiniz?

Güncelleme:

Gün içindeki unutkanlıklar, dikkatsizlik veya aşırı yoğun bir gün gibi normal, kısa süreli sorunlardan kaynaklanabilir.

Ancak sık sık yaşadığınız ve devam eden belirli hafıza sorunları yaşıyorsanız, bunları en aza indirmek için küçük egzersizler yapmalısınız.

Uzmanlar, belleğin, beyin işleyişinin sadece bir parçası olduğunu ve beyin sağlığınızı korumak için yapabileceğiniz çok şey olduğunu söylüyor.

Spor hafızanızı güçlendirir

Şaşırtıcı ama gerçek. Spor yapmak, hipertansiyon ve diyabet riskinizi azaltmanın, ruh halinizi ve uykunuzu iyileştirmenin ve kilo kontrolüne yardımcı olmanın yanı sıra, beyindeki bazı faydalı genleri aktive edebilir. Spora başlamak için en iyi zaman şimdi. Hadi başlayın!

Vücudunuza iyi bakın

Diyabet, kalp hastalığı ve hipertansiyonun beyin sağlığına zarar verdiği biliniyor. İyi haber: Bu sağlık durumları için tedavinizi aksatmayıp vücudunuza iyi bakarsanız beyin sağlığınıza da korursunuz.

Yeterince uyuyun

Uyku bozukluklarının hafıza da dahil olmak üzere zihinsel işlevlerde sorunlara neden olabileceğine dair birçok çalışma var. En yaygın uyku sorunlarından ikisi: Uyku apnesi ve stres. Gerekli durumlarda doktora gitmeyi ihmal etmeyin.

Sosyalleşin

Yeni şeyler öğrenerek beyninizi zorlamanın birçok faydası vardır. Yeni kişilerle tanıştığınızda yeni ilgi alanlarına da sahip olabilirsiniz. Öğle yemeğinde bir arkadaşınızla sohbet etmek beyin sağlığınız için bulmaca çözmekten çok daha iyi.

Yorumlar
Kalan Karakter 800