GSB 2024 yılı sözleşmeli personel kontenjanları açıklandı

Gençlik ve Spor Bakanlığı 950 kişilik kadro ile yeni personel alımları yapacağını açıkladı. Düşük KPSS puanı ile maaşı iyi iş arayanlar için büyük bir fırsat olacak olan alımın tüm detayları haberimizin devamında...

Güncelleme:

Gençlik ve Spor Bakanlığı 950 yeni antrenör alımlarının olacağını duyurdu. Yalnızca 50 KPSS puanı ile alımların gerçekleştirileceği kadrolar için tüm Türkiye’den alımlar yapılacak. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak yaptığı açıklamalarda alımlarda 2021 yılı personel alım programına sadık kalınacağını belirtti. Bakan Bak yaptığı açıklamada 1071 kişinin gençlik çalışanı olarak atanırken 950 kişinin de antrenör kadrosuna atanacağını belirtti.  

Hangi kadrolarda atamalar olacak?  

Gençlik ve Spor Bakanlığı alımlarını gerçekleştireceği adayların şu kadrolarda olacağını açıklamalarında belirtti. Kadrolar;  

Atıcılık ve Avcılık, Atletizm, Badminton Basketbol, Bisiklet, Bocce, Boks, Bowling, Cimnastik, Curling, Eskrim, Futbol, Güreş , Halk Oyunları, Halter, Hentbol, Hokey, Judo, Kano (Akarsu), Kano (Durgunsu), Karate, Kick Boks, Masa Tenisi, Muay Thai, Okçuluk, Oryantiring, Rafting, Ragbi, Rekreatif Spor Antrenörü, Taekwondo, Tenis, Triatlon, Voleybol, Yüzme.  

Aranan şartlar neler?  

Genel şartlar 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamındaki maddeler ile;  
  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 
  • Kamu haklarından mahrum olmamak, 
  • Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, 
  • Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek olurken  
Özel şartlar ise Bakanlık tarafından;  
  • 18 yaşını doldurmuş olması, 
  • Sosyal güvenlik kurumundan yaşlı ve emekli aylığı almıyor olması, 
  • Herhangi bir kamu kurumundan çalışırken görevden ya da meslekten ihraç edilmemiş olması, 
  • Sözleşmeli personel olarak çalışan kişilerin esaslara aykırı bir davranış sergilememesi kurumlarınca sözleşmesinin feshedilmemesi ya da sözleşmesi sürecinin sözleşmeyi tek taraflı olarak fesh edenler den fesih tarihi itibariyle bir yıl süreyi geçmiş olması şartlarını sağlanması gerekmektedir. 
  • Alımlar kapsamında adayların KPSS 50 puanının bulunması gerektiği belirtilirken 2022-2023 yılı lisans düzeyinde yapılan KPSS P3 puan türünden en az 50 puan şartı isteniyor. 
  • Adayların yüksek öğretim kurumlarında lisans seviyesinde beden eğitimi veya spor eğitimi veren bölümlerden mezun olması gerekmektedir. 

Başvuru tarihleri ve detayları önümüzdeki günlerde bakanlık tarafından açıklanacaktır. İlgili adaylar Bakanlığın resmi sayfasını takip ederek gelişmelerden haberdar olabilirler.  
 

Yorumlar
Kalan Karakter 800