Finansal mutluluk için yapmanız gerekenler

Paranın mutluluğu satın alamayacağı sıkça söylenir, fakat evliliğiniz söz konusu olduğunda paranın önemi ortaya çıkar. Finansal konuları açıkça konuşmak, sağlam bir evliliğin temelini oluşturabilir. İşte evliliğinizde doğru finansal adımlarla başlamanıza yardımcı olabilecek ipuçları...

Güncelleme:

Finansal kontrol yapın

Birçok çift evlenmeden önce para hakkında konuşmayı erteleyebilir, ancak bu bilgi eksikliği oldukça riskli olabilir. Geçmişteki hatalar geleceğinizi etkileyebilir. Evlenmeden önce, her birinizin kaç tane kredi kartınız olduğu ve paranızı nasıl harcadığınız gibi birbirinizin mali durumunu öğrenin. Eşinizin harcama alışkanlıklarını ve finansal durumunu iyi anlamak, evlendikten sonra paranızı nasıl birleştireceğiniz konusunda karar vermenize yardımcı olacaktır.

Borçları öğrenin

Finansal durumunuzu birleştirmeden önce müstakbel eşinizin borçlarını öğrenin. Gerekirse, borçların ödenmesi için birlikte çalışabilirsiniz. Borçlar ödenene kadar, finansal durumunuzu ayrı tutun; örneğin, ortak bir hesap açmaktan kaçınmaya çalışın.

Düğün sonrası için birikim yapın

Finansal hedefleriniz ve gelecekteki harcamalarınız için ayrılmış bir birikim hesabı açın. Genel olarak her ay toplam gelirinizin en az yüzde 10'unu birikime ayırmanız önerilir. Eğer düğün için para biriktiriyorsanız bu tutarı artırmayı düşünebilirsiniz. Düğün için yardım alsanız bile muhtemelen balayı için biraz para biriktirmek isteyeceksiniz.

Bütçe yapın

Tüm faturalarınızı bir araya getirin ve kelimenin tam anlamıyla her şeyi masaya koyun. Her ay ne kadar borcunuz olacağını, ne kadar geliriniz olacağını ve harcamalar sonrası geriye ne kaldığını hesaplayın. Olası düğün veya balayı masraflarını hesaba katmayı unutmayın. Ayrıca, harcama limitleri belirleyin.

Kimin neyi yöneteceğine karar verin

Finansal durumunuzu ele almak söz konusu olduğunda, her birinizin bir rol oynaması iyi bir fikirdir. Örneğin, bir kişi faturaları üstlenirken diğeri uzun vadeli yatırımlar ve emeklilik planları ile uğraşabilir.

Evlilikte parayı yönetmenin birkaç farklı yolu vardır. Bu yüzden seçeneklerinizi tartın ve ikiniz için de en uygun yöntemin hangisi olduğunu bulun. Ortak hesap açmayı, bireysel hesaplarınızı birbirine bağlamayı veya ayrı hesaplarla devam etmeyi düşünebilirsiniz. Bu kişisel bir karardır, bu yüzden seçenekleri değerlendirin ve hangisinin yaşam tarzınıza uygun olduğuna karar verin.

Düzenli toplantı yapın

Para hakkında konuşmak sağlıklı ve devam eden bir konuşma olmalıdır, bir şeylerin ters gitmesini beklemek için hiçbir neden yok. Bu nedenle, her ay parayla ilgili gelecekteki finansal kararlar hakkında konuşmak ve hedeflerinize ulaşmak için ilerlemenizi görmek için biraz zaman ayırın.

Bankanızı bilgilendirin

Evlendiğinizde soyadınızı değiştirmeyi düşünüyorsanız, tüm bankacılık ve yatırım hesaplarınızda da değiştirmeniz gerekeceğini unutmayın. Süreç hakkında bilgi edinmek için bankanızı arayın, ziyaret edin ya da web sitesine bakın.

Yorumlar
Kalan Karakter 800