Dursun Özbek Kimdir? Dursun Özbek Serveti ve Hayatı

Galatasaray'ın 39. başkanı Dursun Özbek, geçmişte aldığı dersler ve tecrübelerle Sarı Kırmızılı ekibi yeniden ayağa kaldırmayı hedefliyor. Dursun Özbek kimdir, serveti ne kadar ve nereli olduğu gibi detaylar haberimizde.

Güncelleme:

Dursun Özbek, Eşref Hamamcıoğlu ile yarıştığı Galatasaray Kulübü'nün seçimli olağan genel kurulunu kazanarak Sarı Kırmızılı ekibin 39. başkanı oldu. Daha önce de Galatasaray'da başkanlık yapmış olan Özbek, geçmiş tecrübelerini kullanarak kulübü yeniden ayağa kaldırmayı hedefliyor. Başkan Özbek, kariyeri ve projeleriyle Galatasaraylı taraftarlar tarafından merak konusu. Peki, Dursun Özbek kimdir, serveti ne kadar? Dursun Özbek nereli, kaç yaşında ve ne iş yapıyor?

Dursun Özbek Kimdir? 

Dursun Özbek, 25 Mart 1949 tarihinde Giresun'un Şebinkarahisar ilçesinde doğdu. Galatasaray Lisesi'ni bitirdikten sonra İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Fakültesi'nden 1974 yılında mezun oldu. Tam adı Dursun Aydın Özbek olan bu tecrübeli isim, 1972 yılında otomotiv sektöründe çalışmaya başladı. Kardeşi Mehmet Özbek ile birlikte Taksim'de, Talimhane'de 6 metrekarelik bir dükkanda yedek parçacılığa başladı. 1988 yılından beri de turizm sektöründe Nippon ve Point Hotel zincirleriyle İstanbul'da, Antalya'da Kimeros ve Mabiche otelleri ile hem yatırımcı hem de işletmeci olarak iş hayatına devam etmektedir. Dursun Özbek, Fransızca ve İngilizce bilmektedir, evlidir ve 2 çocuğu bulunmaktadır.

Dursun Özbek Kimdir? Dursun Özbek Serveti ve Hayatı resim: 0

Dursun Özbek'in Galatasaray'a Olan Katkıları

Dursun Özbek, Galatasaray’ı başarıya taşıyacak projeleri tüm camia ile birlikte uygulamayı hedefliyor. Özbek, 2015-2018 yılları arasında Galatasaray başkanlığını yürütmüştü ve bu dönemde kazandığı tecrübelerle kulübü mali bağımsızlığa ve sürdürülebilir başarıya taşımayı planlıyor. Özbek, "Galatasaray Adası, Florya, Colombus, Mecidiyeköy, Riva, Kemerburgaz, Spor Salonu, Tesisleşme Reformu, Hasnun Galip, Alt Yapı Reformu, yeni araziler gibi konuları kapsayan, bağımsız denetim şirketleri tarafından da incelenmiş ve rapora bağlanmış projelerimizi, Galatasaray'ın gelecek yıllarını kurtarmak için hazırladık" dedi.

Dursun Özbek’in Hedefleri Neler?

Özbek, Galatasaray'ın mali bağımsızlığına ulaşarak 2026 sonuna kadar yaklaşık 9.5 milyar TL net nakit akışı sağlamayı planlıyor. Bununla birlikte, sportif başarıyı hedeflemekten geri durmayacaklarını ve iyi bir kadro, iyi bir teknik direktör ve mücadele ruhu ile taraftarların beklentilerini karşılayacaklarını belirtti. Ayrıca, futbol takımını en az 4 oyuncu alarak güçlendireceklerini ve iskelet kadroyu koruyarak Cumhuriyetimizin 100. yılında tüm branşlarda kupalar ve şampiyonluklar elde etmeyi hedeflediklerini açıkladı.


Okuduğunuz için teşekkür ederiz, daha fazla güncel haber için sayfamızı takipte kalın!

Etiketler serveti kimdir
Yorumlar
Kalan Karakter 800