Özlem Denizmen yazdı: Kullanıcı deneyimi neden bu kadar önemli?

Finansal Okuryazarlık Girişimcisi Özlem Denizmen, Fintechtime okurları için kaleme aldı “Kullanıcı deneyimi neden bu kadar önemli?”.

İyi bir kullanıcı deneyimi, rekabetin yoğun olduğu finteklerde başarı ile başarısızlık arasındaki farktır. Olay sadece harika bir fintek fikri bulup onu geliştirmek değil, fikrinizi uygulamanın DNA’sına işleyip potansiyelinizi ortaya çıkarmak gerekiyor.

Fintek devrimi boyunca, UX tasarımcıları kullanıcılara erişilebilirliği artırma ve onların bankacılık hizmetleri vb. kullanırken sorun yaşadıkları noktaları çözmek üzere çalıştı. Şimdi ise durum farklı. Beklentiler arttı. Evet finansal ürünlere erişimin demokratikleştirilmesi, esneklik, zaman ve paradan tasarruf etmenize yardımcı olmak önemli. Ama yetmez.

EĞLENCELİ 

Başarılı fintekler kullanıcılarını yaptıkları her şeyin merkezine koyar. Bu düşünceyi şirketin her alanına dahil eder ve onlar için en kolay, eğlenceli deneyimi tasarlar.

Fintek uygulamanız kullanıcılarınıza heyecan, coşku, motivasyon ve özgüven vermeli. Akıcı olmalı.

İnsanlar müzik, meditasyon, oyun gibi alanlarda gördüğü eğlenceyi hemen özlüyor. İstiyor. Aslında insan dikkati hepimizin rekabeti. O kadar az, o kadar kısa süreli, o kadar zor ki insanın ilgisini çekmek, eğlence önemli bir beklenti halini aldı. Bulunduğunuz alana göre eğlenceye karar verebilirsiniz, oyun ulaştırma ile olabilir, yaklaşım ile olabilir farklı yöntemler bulabilirsiniz.

Özlem Denizmen'in Fintechtime yazısını tamamını buradan okuyabilirsiniz.

Güçlü çocuklar için! Özlem Denizmen yazdıGüçlü çocuklar için! Özlem Denizmen yazdıÖzlem Denizmen, Posta Gazetesi'ndeki köşesinde çocuklara parayla sağlıklı ilişki kurmanın nasıl öğretileceğini yazdı.

 

Yorumlar
Kalan Karakter 800