Neden zengin olamıyoruz? Nasıl zengin olunur?

Zenginlik herkes için ulaşılması arzu edilen bir hedef. Ancak çevremizde sadece birkaç kişinin gün be gün zenginleştiğine tanıklık ediyoruz. Peki ya biz! Biz neden zengin olamıyoruz? İşte yanıtları.

Güncelleme:

Daha çok para kazanmayı ve zengin olmayı etkileyen birçok kişisel ve toplumsal neden vardır. Kişisel nedenlerden başlıcası, hırslı olmaktır. Bazı insanlar, hırsları sayesinde daha fazla para kazanmak ve daha zengin olmak için çalışırlar.Bir diğer neden ise isteklerini karşılamak! Bazı insanlar, daha fazla para kazanarak, istedikleri şeyleri almak veya yapmak için daha fazla fırsat elde ederler. Başarılı olmak da zenginliği doğuran faktörlerden. Bazı insanlar, daha fazla para kazanarak, başarılarını ölçmek ve toplumda saygınlık kazanmak isterler.

Bazı toplumlarda, başarının ölçüsü olarak para ve zenginlik kabul edilir ve bu nedenle insanlar daha fazla para kazanmak için rekabet ederler. Peki nasıl daha fazla para kazanılabilir? Bizi zengin olmaktan alıkoyan faktörler neler.. 'Fakirim, Meteliksizim' zihniyetinden çıkıp, bakış ve alışkanlıklarını değiştirerek inanılmaz finansal başarılar elde etmeyi başaran binlerce insanın başarı öyküsü var. Ancak fakir olma algısını kırmak için, her şeyden önce sizi zenginlik oluşturmaktan alıkoyan davranışların farkında olmalısınız.

Sebep 1: Doğru para zihniyetine sahip değilsiniz

Hayatınız ve mali durumunuzla ilgili doğru zihniyete sahip olmak başarı için çok önemlidir. Kendine hep fakirim diyorsan; bakış açınız başarılı olmanızı engelleyecektir. Olaylar hakkında düşünme biçiminiz, nasıl davrandığınıza dönüşür. Doğru zihniyete sahip olmak , başarılı olabileceğinize inanmayı, çalışmaya karar vermeyi ve kendi kendini motive etmeyi ve ilham almayı öğrenmeyi içerir.

Sebep 2: Harcamalarınızı planlamıyorsunuz

Borç ödemek, para biriktirmek, yatırım yapmak, hayat yaşamak… Bunlardan herhangi birini başarıyla yapabilmek için paranız etrafında bir planınız olması gerekir. Bu, nasıl bütçe yapılacağını öğrenmek anlamına gelir. Bütçe, yalnızca harcamalarınızı gelirinizin altında tutmanıza yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda neleri harcayabileceğinizi, tasarruf edebileceğinizi ve yatırım yapabileceğinizi planlamanıza da olanak tanır. Dünyanın en zengin insanlarının da bütçeleri vardır. Bunlara bütçe demeyebilirler ama kesinlikle harcamaları, tasarrufları ve yatırımları etrafında planları vardır. O zaman sen de yapmalısın.

Sebep 3: Kazandığınızdan fazlasını harcıyorsunuz

Bu, insanların meteliksiz kalmasının en büyük nedenlerinden biridir. Kazandığınızdan fazlasını harcamak, tasarruf yapamayacağınız anlamına gelir ve aynı zamanda, aşırı genişleme ve borç alma olasılığınızın daha yüksek olduğu anlamına gelir. Böylesi bir tabloda her zaman paranız tükeniyormuş gibi hissedeceksiniz. Bunu tersine çevirebilmenin anahtarı, harcamalarınızı takip etmek ve bütçenizi en iyi arkadaşınız yapmaktır.

Sebep 4: İsteklerinize kapılıyorsunuz

Öz disiplin, finansal başarı söz konusu olduğunda insanların mücadele ettiği en büyük alanlardan biridir. İsteklere karşı ihtiyaçlar, anında tatmin istemek ve tabii ki bununla birlikte gelen duygular arasında bir savaş var. Kötü bir gün geçirip kendini kötü hissetmek için harcama yapmak sizi yoldan çıkarır. Hesap verebilirlik önemlidir. Öz disiplinle mücadele ediyorsanız, belirlediğiniz finansal hedefler etrafında gerçekleştirdiğiniz eylemlerden sizi sorumlu tutacak birini bulmayı düşünün .

Sebep 5: Gelecekten ödünç alıyorsunuz

Bugün cebinde ya da hesabında olan parayı değil de, kredi kartının limitinden harcama tapıyorsanız gelecekten ödünç para alıyorsunuz ve daha sahip olmadığınız parayı harcıyorsunuz. Tabii bu arada faturalar yükselir, ekstra masraflar çıkar ve yetişmesi zorlaşır. Kendinizi bu durumda bulduysanız, borçtan kurtulmak için bir plan oluşturmanız önemlidir. Bununla birlikte, planınızın başarılı olması için, kredi harcamalarını ve yeni borç almayı bırakmanız gerekecek .

Sebep 6: Para biriktirmeyi ertelersiniz

Servet inşa etmek istiyorsanız, tasarruf etmelisiniz. Şimdi. Pek çok insan, tasarruf etmek için sadece daha fazla para kazanmaları gerektiğini düşünme hatasına düşüyor, ancak bu şekilde düşünme çok yanlış . Para biriktirmeye gelince , her şey alışkanlık ve tutarlılık oluşturmakla ilgilidir. Geliriniz istediğiniz kadar olmasa bile, elinizden geldiğince tasarruf etmeye odaklanın ve bunu tutarlı bir şekilde yapın, böylece tasarruf alışkanlığı geliştirebilirsiniz .

Sebep 7: Yatırım yapmıyorsunuz

Yeterince paranız olmadığı için yatırım yapamayacağınızı düşünebilirsiniz. 'Yatırım sadece zenginler içindir' diye düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz. Yatırım, paranızı sizin için nasıl çalıştırdığınız ve gerçek serveti nasıl inşa ettiğinizdir. Geleceğinizde bir nebze de olsa rahat etmek istiyorsanız mutlaka yatırım fırsatlarını kaçırmayın. Bugün birkaç aylık maaşınızla alabileceğiniz bir arsa 20 yıl sonra hayalinizdeki emekliliğe ulaşmanıza vesile olabilir.

Etiketler Zengin
Yorumlar
Kalan Karakter 800