Gelirinizi nasıl çeşitlendirebilirsiniz?

Finansal özgürlük için gelirinizi çeşitlendirin. Pasif gelir, aktif gelir ne demektir? Gelirinizi nasıl çeşitlendirebileceğinizi biliyor musunuz?

1 8 KENDİNİZİ KURTARMANIN YOLU

İşvereninizle ne kadar süredir birlikte olursanız olun veya kariyerinizin neresinde olursanız olun, işinizi kaybetme ihtimaliniz her zaman vardır. İster sektördeki değişiklikler, ister piyasadaki gerilemeler veya patronunuzla aranızdaki bir tartışma yüzünden olsun, etkisi büyük olabilir. Kendinizi korumanın bir yolu, gelir kaynaklarınızı çeşitlendirmektir.

2 8 BUNLARA DİKKAT EDİN!
  • Gelirinizi çeşitlendirmek, tek bir işten ziyade iki veya daha fazla kaynaktan kazanç elde etmek anlamına gelir.
  • Çeşitlendirilmiş bir gelir, sizi tek işinizin kaybına karşı koruyabilir. Geleceğiniz için daha fazla birikim veya yatırım yapmanıza yardımcı olabilir.
  • İnternet, online mağazalar ve içerik yazımı da dahil olmak üzere ek gelir fırsatlarıyla doludur.
  • Ne kadar zamanınız var ve ne kadar fazla mesai yapmak istediğiniz, ekstra gelir kaynaklarınızın niteliğini belirlemelidir.
3 8 DURGUNLUKTA GELİR ÇEŞİTLENDİRME

Birden fazla gelir akışı yaratmak, birincil işinizi kaybederseniz bir miktar "gelir sigortası" sağlamanın ötesinde finansal bağımsızlığa giden bir yol olabilir. Bir yatırım portföyünden, kira gelirinden ve yarı zamanlı bir yan işten elde edilen gelirler ve faiz, gelirinizi çeşitlendirmenin yollarıdır.

4 8 AKTİF VE PASİF GELİR

Gelir iki sınıfa ayrılır: Aktif ve pasif.

Aktif gelir, bir işverenle yapılan bir işten veya kendi işinizi yürütmekten elde edilen gelirdir. Pasif gelir, kiralık gayrimenkulden, telif ücretlerinden veya yatırım gelirlerinden gelebilir. Bunu kazanmak için her saat çalışmak zorunda değilsiniz. Siz uyurken bile paranız gelir.

5 8 EKSTRA AKTİF GELİR

Ekstra aktif gelir elde ederek gelirinizi çeşitlendirmek, belli bir zaman taahhüdü vermek anlamına gelir. Araba kullanmak, evcil hayvan bakıcılığı yapmak veya danışmanlık yapmak gibi yan işler, temel gelirinizin üzerine boş saatlerinizde çalışmanızı gerektirir.

6 8 PASİF GELİR ZAMAN VE PARA İSTER

Ancak pasif gelir ile çeşitlendirme yaparsanız, tam zamanlı işlerinizi sürdürürken aynı zamanda para kazanabilirsiniz. Pasif gelir oluşturmak, ilk başta büyük miktarda zaman ve para gerektirebilir. Kira geliri pasiftir, ancak önce bir mülk satın almanız ve devam eden bakım için ödeme yapmanız gerekir. Bunu yönetmek için biraz zaman ayırmanız gerekecek.

Herkesin gayrimenkule yatırım yapmak veya bir portföyden gelir elde etmek için finansal kaynakları veya zamanı yoktur.

7 8 GELİRİNİZİ ÇEŞİTLENDİRMEK İÇİN YAPABİLECEKLERİNİZ

Web tabanlı işletmeler, pasif gelir elde etmenin düşük maliyetli bir yoludur. Kendi web sitenizi oluşturmak, reklamlardan, yönlendirme ücretlerinden ve ürün veya hizmet satışından pasif gelir elde edebilir. Shopify gibi platformlar, herkesin çevrimiçi mağaza oluşturmasını ve yönetmesini kolay ve uygun maliyetli hale getirir. Büyük yatırım, plan yapmak ve oluşturmak için gereken zamandır.

8 8 GELİRİNİZİ ÇEŞİTLENDİRMENİN DEZAVANTAJLARI

Hayattaki birkaç sabit şeyden biri, günde sadece 24 saat olmasıdır. Araba paylaşımı veya yemek dağıtım şoförü olmak gibi yarı zamanlı bir işe girerseniz, diğer şeyler için daha az boş zamanınız olur. Ayrıca, bu çabanız tam zamanlı işinize mal oluyorsa ve hayatta kalmak için bu gelire ihtiyacınız varsa, gelirinizi çeşitlendirmek de işe yaramaz. Pasif iş faaliyetlerinizin temel iş performansınızı etkilemediğinden veya sağlığınızı tehlikeye atmadığından emin olun.

Gayrimenkule yatırım yapacak veya bir işte sessiz ortak olacak kaynaklarınız varsa, ancak beklentileri araştırmak için uzmanlık veya zamanınız yoksa, kendinizi finansal tehlikeye atmaktan kaçınmak için profesyonel bir danışmana danışın.

Yorumlar
Kalan Karakter 800