Baby Shark YouTube’da 11 milyar izlenmeyi geçti

Güney Koreli Pinkfong Co., 2015'te "Baby Shark"ı çıkardığında, şarkı ve video, çocukları büyüleyen ve online dans çılgınlığına ilham veren küresel bir viral haline geldi. YouTube’da 11 milyar izlenme alan şarkı kurucusuna kaç para kazandırdı?

Pinkfong, kurucularına büyük bir servet kazandıran şarkının başarısından sonra daha geniş bir kitleyi hedefliyor.

Çocuklarıyla birlikte şarkıya eşlik eden ebeveynler, sevimli bir animasyon videosuyla çocukları hedefleyen bir şarkının tarihte ilk kez YouTube'da 11 milyar izlenmeyi geçmesinin sürpriz olmadığını söyleyecektir. Çünkü “Baby Shark”ın çocuklarına uyguladığı manyetik çekimi biliyorlar.

Pinkfong'un daha da fazlasını elde etmeyi umduğu cazibe de işte bu. Şirket şimdi Nickelodeon Animation ile bu karakterin bir filmi için hazırlanıyor. Aralık ayında ilk NFT “Baby Shark” koleksiyonunun 30 dakika içinde satılmasından sonra, dijital çizgi romanlara başlamayı ve bu melodiyle büyümüş hayranlar için yeni ürünler piyasaya sürmeyi planlıyor.

Pinkfong'un kurucularından Kim Min-seok, bir röportajında, “Rekabet gücümüz hem içerikte hem de teknolojide yatıyor. İkisi arasında sinerji yaratan ürünler ve işletmelerle ilgileniyoruz." dedi. 

40 yaşındaki Kim, her zaman bir geliştirici olmak istemişti. Lisede bilgisayar bilimi yarışmasını kazandıktan sonra, kimya mühendisliği okuduğu Seul'ün prestijli Yonsei Üniversitesi'ne girdi. Daha sonra dev Nexon Co. için oyunlar geliştirmeye başladı ve daha sonra büyük babasının kurduğu aile şirketi olan Samsung Publishing Co.'ya katıldı. Orada çocuklar için İngilizce içerik oluşturmaya yardım etti.

Baby Shark YouTube’da 11 milyar izlenmeyi geçti resim: 0

2010 yılında Kim ve iki ortak, iPhone ile birlikte ortaya çıkan mobil uygulamalar pazarından yararlanmak için o zamanlar SmartStudy Co. olarak bilinen Pinkfong'u kurdu. “Baby Shark”, şirketin çocuklar için insanların kafasına takılan melodileri deneyerek bir dizi eğitici içerik üretmesinden sonra çıktı. Şarkı viral hale geldi, Billboard listelerine, canlı konser turlarına çıktı. 

Kim bu başarı hakkında, “Bu şarkı gelir yaratmayı beklemekten ziyade yeni izleyicileri güvenceye almak ve kendimizi tanıtmakla ilgiliydi. YouTube bir platform olarak kendi büyümesini sağladı ve çok fazla yardım aldık." dedi. 

Şarkı Kim ve ailesinin servetine servet kattı. Pinkfong şirketi, yerel basında çıkan haberlere göre yaklaşık 1 trilyon won (825 milyon dolar) değerinde ve Bloomberg Milyarderler Endeksi'ne göre en büyük hissedar olan ailenin net varlığı yaklaşık 300 milyon dolar.

Pinkfong'un geliri geçen yılın ilk dokuz ayında yüzde 4.8 artarak 51 milyar wona ulaştı. YouTube kanalı ve 96 milyon abonesi sayesinde kazançlarının neredeyse yüzde 65'i Güney Kore dışından geldi.

Kim, bir noktada halka açılmayı planlayan Pinkfong’un aslında işe yeni başladığını söyledi ve büyük hayalleri olduğunu ekledi. 

Kim, “Ailelerin birlikte eğlenebileceği tema parkları yapmak istiyorum. Disney bu konuda gerçekten çok iyi. 10 ya da 20 yıl sonra daha büyük bir hedeflerimiz olabilir." dedi. 

Z Kuşağı, TikTok ve YouTube'u finansal danışmanlara tercih ediyor Z Kuşağı, TikTok ve YouTube'u finansal danışmanlara tercih ediyor Arkadaşlarınızın havuz başından, deniz kenarından paylaştıkları Instagram gönderileri, para durumunuz hakkında kendinizi kötü hissetmenize neden oluyorsa yalnız değilsiniz.

 

Etiketler Zengin Youtube
Yorumlar
Kalan Karakter 800